Έντυπη Έκδοση

Γρίπη: Ακόμα 48 με τον ιό

Τα 2.149 έχουν φτάσει τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης στην Ελλάδα, καθώς την περασμένη εβδομάδα προστέθηκαν άλλα 48 κρούσματα.

Η ανακοίνωση των στοιχείων έγινε χθες από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), όμως τονίζεται πως ο αριθμός αυτός δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο των ασθενών με νέα γρίπη στη χώρα μας, αλλά το σύνολο των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

«Οι εν λόγω αριθμοί αποτελούν σημαντική υποεκτίμηση της πραγματικής συχνότητας της γρίπης Α(Η1Ν1)ν στην Ελλάδα, καθώς οι εκδηλώσεις της νέας γρίπης Α(Η1Ν1)ν είναι ήπιες στη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων και η εξάπλωση του ιού γίνεται με ταχύ ρυθμό».

Τα παραπάνω επισημαίνουν οι ειδικοί του κέντρου, καθώς «στην παρούσα φάση το ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστά να γίνεται εργαστηριακός έλεγχος για τη νέα γρίπη μόνο σε επιλεγμένα περιστατικά (κυρίως στους ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία σε νοσοκομείο)».

Σημειώνεται πως από τα 2.149 κρούσματα της νέας γρίπης τα 500 αφορούν ταξιδιώτες, ενώ για 1.166 δεν έχει εξακριβωθεί ο τρόπος μετάδοσης του ιού. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μεταδοτικές ασθένειες και αντιμετώπιση