Έντυπη Έκδοση

Ειδικό σχέδιο δράσης από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ειδικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης εκπόνησε το Πανεπιστήμιο Αθηνών, εν όψει έναρξης της ακαδημαϊκής χρονιάς.

Με την ενεργοποίηση τηλεφωνικής γραμμής, την έκδοση οδηγιών και τη συνεχή επικοινωνία με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και τα αρμόδια όργανα του υπουργείου Παιδείας, το Πανεπιστημίο Αθηνών θα εφαρμόσει ένα σχέδιο το οποίο «θα επικαιροποιείται και θα εξειδικεύεται διαρκώς», ενώ σύντομα θα συμπεριλάβει μέτρα και εκτός των κεντρικών οδηγιών, όπως τη δημιουργία ιατρείων γρίπης, τη διοργάνωση εμβολιασμών κ.ά.

Συγκεκριμένα, υπό τη γενική εποπτεία της Επιτροπής που θα δρα ως «Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεως» με πρόεδρο τον πρύτανη του Ιδρύματος, Χρίστο Κίττα, ενεργοποιούνται άμεσα η τηλεφωνική γραμμή, ο διαδικτυακός τόπος και η έκδοση των οδηγιών ενώ πολύ σύντομα θα τεθούν σ' εφαρμογή και τα επιπλέον των απαιτουμένων μέτρα, όπως:

- Ανάπτυξη Ιατρείων Γρίπης του Πανεπιστημίου Αθηνών, τα οποία θα πλαισιώσουν τα δύο πανεπιστημιακά εργαστήρια που ήδη λειτουργούν για τον διαγνωστικό έλεγχο.

- Οργάνωση εμβολιασμού κατά της γρίπης σε τοπικό επίπεδο με βάση τις προδιαγραφές και τις οδηγίες του ΕΚΕΠΥ.

- Κατάρτιση καταλόγου εθελοντών από φοιτητές και μέλη ΔΕΠ που θα συμβάλλουν στη στελέχωση των Κέντρων Εμβολιασμού και στη διαδικασία ενημέρωσης του λοιπού προσωπικού.

- Ενθάρρυνση για εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Το σχέδιο, όπως τονίζουν οι πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου, «έχει εφαρμογή σε όλους τους πανεπιστημιακούς χώρους (αμφιθέατρα, εργαστήρια, πανεπιστημιακά νοσοκομεία και εργαστήρια, αναγνωστήρια, κτίρια διοίκησης, γραμματείες, φοιτητικοί σύλλογοι, φοιτητικές εστίες, εστιατόρια, γυμναστήρια, κολυμβητήρια κ.λπ.) και αφορά όλα τα μέλη της κοινότητάς του».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μεταδοτικές ασθένειες και αντιμετώπιση
Εκπαίδευση