Έντυπη Έκδοση

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΕΝΑΝΤΙ 86 ΕΚΑΤ. ευρώ ΜΕ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΘΕΣΕΩΝ

Αντιδράσεις στην Καβάλα για την εξαγορά ΒΦΛ από Λαυρεντιάδη

Στο δυναμικό της Lamda Partners, του ομίλου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, εντάχθηκε τελικά η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Α.Ε. Καβάλας (ΒΦΛ).

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Λ. Λαυρεντιάδης Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Λ. Λαυρεντιάδης Η προεκλογική αυτή συναλλαγή μεταξύ κράτους, τραπεζών και ιδιώτη έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους εργαζομένους, που αγωνιούν για την τύχη των ιδίων και της εταιρείας.

Με μια λιτή ανακοίνωση η Lamda Partners ανακοίνωσε χθες την εξαγορά της βιομηχανίας από τις τράπεζες-μετόχους Εμπορική, Εθνική, Alpha και τη ΔΕΠΑ και τη διάθεσή της να συνεχίσει να κατέχει η επιχείρηση λιπασμάτων ηγετική θέση στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Από την πλευρά του, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος κατέβαλε 86 εκατ. ευρώ για την πλήρη εξαγορά, εμφανίστηκε καθησυχαστικός. Η επιχείρηση, δήλωσε μεταξύ άλλων, θα βασιστεί στη μεγάλη εμπειρία και αφοσίωση του προσωπικού της εταιρείας, ενώ δεσμεύτηκε και για τις θέσεις εργασίας.

Ειδικότερα, είπε ο κ. Λαυρεντιάδης: «Η ΒΦΛ δεσμεύεται να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας και την παραγωγική δραστηριότητα στην Καβάλα. Η Lamda Partners θα επενδύσει περαιτέρω στο παραγωγικό δυναμικό της εταιρείας, προς όφελος των πελατών, των εργαζομένων και της κοινωνίας της Καβάλας».

Οι εργαζόμενοι είχαν ενημερωθεί τις τελευταίες μέρες ότι επίκειται πώληση πλειοψηφικού πακέτου της ΒΦΛ. Ομως βεβαιώθηκαν για του λόγου το αληθές μετά τα όσα ειπώθηκαν στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας σε έκτακτη συνεδρίασή του τη 15η Σεπτεμβρίου εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζεται ότι:

**Διαφωνεί με την επιχειρούμενη πώληση της ΒΦΛ και καλεί την κυβέρνηση και κάθε εμπλεκόμενο φορέα να σταματήσουν οποιαδήποτε σχετική ενέργεια.

**Εκφράζει την αποδοκιμασία του και την αγανάκτησή του για όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες, που έγιναν μέχρι σήμερα ερήμην των τοπικών φορέων και της κοινωνίας της περιοχής.

* Διατρανώνει την απαίτηση του λαού της Καβάλας να παραμείνει στο Δημόσιο η μοναδική εθνική λιπασματοβιομηχανία.

* Συντάσσεται με τις αποφάσεις που θα λάβουν οι εργαζόμενοι για τη μορφή των κινητοποιήσεών τους «προκειμένου ν' ακυρωθεί κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων».

ΣΥΡΙΖΑ: Αδιαφανής

**«Απαράδεκτη, "εξπρές" και αδιαφανή» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την πώληση της ΒΦΛ, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι εν μέσω προεκλογικής περιόδου παραδίδει την εταιρεία με εν κρυπτώ διαδικασίες στην πιο ανελέητη κερδοσκοπία με χαριστικούς όρους, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο εργασιακά δικαιώματα και θέσεις εργασίας. Τέλος, καλεί το ΠΑΣΟΚ να δεσμευτεί σαφώς για τη μετεκλογική ακύρωση της πώλησης. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων
Νεοχημική