Έντυπη Έκδοση

Νέες εκδόσεις

«Ο Καραγκιόζης λαϊκός  τραγουδιστής»

ΘΩΜΑΣ ΚΟΡΟΒΙΝΗΣ

Κωμωδία για το θέατρο και το Θέατρο Σκιών.

Εργο αυστηρώς ακατάλληλο για ανηλίκους.

Εκδόσεις «Αγρα».

Η παρακμή και η καταστροφή του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού. Ο Θ. Κοροβίνης σατιρίζει μέσα από τις φιγούρες του Καραγκιόζη,που έρχονται να συνομιλήσουν με καινούριους, δικής του έμπνευσης ήρωες, τον τρόπο με τον οποίο χάθηκε μια ολόκληρη μουσική παράδοση.

«Matthew και Shirley»

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ

Ποιήματα. «Απόπειρα».

Στιγμιότυπα καθημερινής φθοράς και απαξίωσης, αιφνίδιες πτήσεις στις παρακαταθήκες της τρυφερής ηλικίας, διαψευσμένες προσπάθειες διαφυγής από μια σαφώς στενόχωρη πραγματικότητα, καθώς και λυρικές εξομολογήσεις χωρίς την παραμικρή προσποίηση.

«Πήλιο»

Φωτογραφίες: Γιάννης Γιαννέλος

Κείμενα: Θανάσης Βασιλείου.

Εκδόσεις «Μίλητος».

Η μυθολογία, η ιστορία και η φύση του Πηλίου σε μια σειρά από εξαιρετικές φωτογραφίες του Γιάννη Γιαννέλου. Το αξιόλογο εικονογραφικό υλικό συνοδεύει ο σχολιασμός του Θανάση Βασιλείου, που διευκολύνει την περιήγησή μας στο λατρεμένο βουνό.

«Γραμμένα λόγια»

ΟΥΡΑΝΙΑ ΜΠΑΓΓΟΥ

Εκδόσεις «Αρμός».

Μικρά, αλλά χαρακτηριστικά επεισόδια από τον τρόπο ζωής στην περιοχή της Ορεστιάδας, στη Δυτική Μακεδονία. Πυκνή, παραστατική γλώσσα και σωστά οργανωμένη αφήγηση.

«Εναντίον του πάπα»

ΑΝΩΝΥΜΟΥ

Μετάφραση: Ελένη Τουλούπη.

Πρόλογος: Σώτη Τριανταφύλλου.

Εκδόσεις Πατάκη.

Ενα βιβλίο - καταπέλτης για τις θεολογικές, ηθικές και πολιτικο-κοινωνικές απόψεις του πάπα Βενέδικτου ΣΤ', όπως προκύπτουν από διαλέξεις και κηρύγματά του της τελευταίας τριακονταετίας. Κρίμα που ο συγγραφέας μιας τόσο αποκαλυπτικής κριτικής παραμένει ανώνυμος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Κύριο θέμα
Πέρα από τα σύνορα