Ηλεκτρονική Έκδοση

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Όλυμπο

Με θερμές εκδηλώσεις του κόσμου γίνεται δεκτός ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος ολοκληρώνει αύριο την 4ήμερη επίσκεψή του στην Ελασσόνα.

Ο θρησκευτικός ηγέτης των Ορθοδόξων, έστειλε μηνύματα περιβαλλοντικής αλλά και θρησκευτικής αφύπνισης. Συγκεκριμένα, εγκαινιάζοντας το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας, διακήρυξε την ανάγκη να «διατηρήσουμε αλώβητο και αλύμαντο το φυσικό περιβάλλον», ενώ επισκεπτόμενος τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρομιών (ΚΕΟΑΧ), σε υψόμετρο 1900 μ. στη θέση «Βρυσοπούλες» του Ολύμπου, αισθάνθηκε την ανάγκη να μιλήσει για τον ένα και μοναδικό Θεό, χαρακτηρίζοντας κωμικές τις προσπάθειες ορισμένων να «αναστήσουν» το δωδεκάθεο.

Ευρισκόμενος λοιπόν στο μυθικό βουνό, ο κ. Βαρθολομαίος είπε: «Εδώ είμαστε μεταξύ ουρανού και γης, αισθανόμαστε πιο κοντά στο θεό. Στον ένα και μοναδικό θεό μας και φυσικά όχι στον Δία.Έχει περάσει πιά στην ψυχή του λαού μας το οριστικό τέλος της θλιβεράς παρενθέσεως της ειδωλολατρίας, παρά τας κωμικάς οψίμους προσπαθείας ορισμένων να εγείρουν εσχάτως θέμα αναβιώσεως –όπως την αποκαλούν- θρησκείας των Ελλήνων. Οι Έλληνες έχουν θρησκεία. Όχι το ουδέποτε υπάρξαν δωδεκάθεο αλλά θρησκεία αληθινή, μεμαρτημένην, ζώσαν, σφριγώσαν, σώζουσα…»

Στο ΚΕΟΑΧ τον κ. Βαρθολομαίο υποδέχτηκε ο αρχηγός του ΓΕΣ αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος και τοπικοί παράγοντες, ενώ επιθεώρησε τιμητικό στρατιωτικό άγημα. Αύριο ο κ. Βαρθολομαίος θα ευλογήσει τη μαθητιώσα νεολαία της Ελασσόνας, πριν αναχωρήσει για την Τρίπολη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκκλησιαστικά & θρησκευτικά θέματα