Ηλεκτρονική Έκδοση

Πρότεινε φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ

Μετανάστευση με... ποσόστωση ζήτησε ο Γ. Καρατζαφέρης

Μετανάστευση με ποσόστωση πρότεινε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και τόνισε πως πρέπει να επανεξεταστεί το ζήτημα των ταυτοτήτων. Παράλληλα, επέμεινε στη σκληρή στάση του κόμματος του στα εθνικά θέματα, προτείνοντας να ακολουθήσει η Ελλάδα το παράδειγμα του Ισραήλ. Πρότεινε διάλογο με τους «κουκουλοφόρους», αλλά επέμεινε στην ποινικοποίηση της κουκούλας. Θέλοντας να δικαιολογήσει τα λεγόμενά του ουσιαστική αντιπολίτευση επέλεξε να απευθύνει την πρώτη ερώτησή του στο Γ. Παπανδρέου.

Ποσοστώσεις στη μετανάστευση εισηγήθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απαντώντας σε ερώτηση για τη μεταναστευτική πολιτική και την οικονομία. “Εγώ είπα να υπάρχει ποσόστωση, κατά την πρόταση του Λαφοντέν, όχι όλοι - όχι κανένας μετανάστης. Το θέμα είναι αν η Ελλάδα αντέχει τον αριθμό των μεταναστών που έχει. Βεβαίως δεν μπορείς να τους διώξεις όλους, να τους απελάσεις. Εμείς είμαστε ο προθάλαμος, είναι ένα βάρος για την πατρίδα, να δούμε πόσοι μας χρειάζονται και σε ποιους τομείς και από που. Δεν υπάρχει δυνατότητα απέλασης και πρέπει να δούμε αυτό το πρόβλημα σε συνεργασία με την Ε.Ε.”, επισήμανε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Για την αντίθεσή του πριν από χρόνια στην εισαγωγή μεταναστών στην αστυνομία, ο Γιώργος Καρατζαφέρης κρύφτηκε πίσω από το ζήτημα της εγκληματικότητας. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ισχυρίστηκε ότι “οι μισοί κρατούμενοι στις φυλακές είναι λαθρομετανάστες" και αναφέρθηκε στην εισήγησή του να προσληφθούν 300 τσιγγάνοι στις τάξεις της ΕΛΑΣ, ώστε να διεισδύσουν -όπως υποστήριξε- στα γκέτο των αθίγγανων. “Πρέπει να δούμε τι θα γίνει με την 3η γενιά των μεταναστών”, τόνισε, χαρακτηρίζοντας “λάθος” την έως τώρα πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων.

Όταν ρωτήθηκε για το αν θα συμφωνούσε με το να βουλιάζουν βάρκες με λαθρομετανάστες, απάντησε: “Όχι βέβαια. Δεν παύουν να είναι άνθρωποι”. Επανέλαβε για ακόμη μία φορά πως δεν πρέπει να έχουμε γυμνά σύνορα. “Η Ευρώπη έχει σύνορα και τα φυλάσσει, μόνο εδώ είμαστε ξέφραγο αμπέλι, πρέπει να καταλάβει η Ευρώπη πως έχει σύνορα στην περιοχή αυτή και να τα προστατεύσει”, τόνισε.

Ναι στη φορολόγηση της εκκλησίας

Στροφή 180 μοιρών στην φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας έκανε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, τονίζοντας ότι η εκκλησιαστική περιουσία δεν πρέπει να παραμένει ανενεργή. "Μπίζνες και επιχειρήσεις στην Εκκλησία δεν χωράνε", δήλωσε και κάλεσε την Εκκλησία να περιοριστεί στις πνευματικές ανάγκες. Πρόσθεσε δε, πως πρέπει να φορολογηθούμε όλοι και να μην μείνουν απ' έξω τα μεγάλα οικονομικά τραστ, είτε είναι οι τράπεζες είτε είναι η εκκλησία.

Πρότεινε διάλογο απέναντι στους "κουκουλοφόρους"

Με άλλο πρόσωπο εμφανίστηκε απέναντι στο ζήτημα των "κουκουλοφόρων" -τους οποίους χαρακτήρισε παιδιά που έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους- ο Γ. Καρατζαφέρης. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ πρότεινε ως λύση το διάλογο και σημείωσε πως πρέπει να τους ακούσουμε. Αναφέρθηκε δε και στα επεισόδια του περασμένου Δεκεμβρίου, όπου όπως σημείωσε είχαμε τη δολοφονία του 16χρονου μαθητή, αποφεύγοντας όμως να αναφέρει το όνομα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τόνισε πως δεν πρέπει στην φετινή "επέτειο" της δολοφονίας του να επαναληφθούν τα περσινά επεισόδια. Ωστόσο, υπεραμύνθηκε του νόμου για την ποινικοποίηση της κουκούλας, λέγοντας: "Όταν κάποιος φοράει κουκούλα πρέπει να ελεγχθεί. Όποιος κρύβει το πρόσωπό του, νομίζω ότι κάτι έχει να κρύψει".

Έξοδος από την κρίση με τα χρήματα της παραοικονομίας

Ερωτώμενος για την στάση του στα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επισήμανε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν τα χρήματα της παραοικονομίας προκειμένου να εξέλθει η χώρα από την κρίση. Σημείωσε δε, πως “με τα υπάρχοντα λεφτά δεν θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση, ενώ τόνισε πως σύμφωνα με υπολογισμούς τα χρήματα της παραοικονομίας ανέρχονται στο 50-75%”. Επικαλέστηκε δε, το βαρόμετρο της “Καθημερινής”, σύμφωνα με το οποίο οι ερωτώμενοι πιστεύουν σε ποσοστό 30%, πως το ΛΑΟΣ είναι το πλέον αποτελεσματικό κόμμα και αξιόπιστο κόμμα. “Η αγορά δεινοπαθεί, δεν υπάρχει τρόπος πρέπει το κράτος να έχει πρόσβαση στα ανενεργά λεφτά της παραοικονομίας, καθώς και των τραπεζών”, υπογράμμισε.

Επανέφερε ταυτότητες και στήριξε Σημίτη

Σε ερώτηση για τη διφορούμενη στάση του απέναντι στον Κώστα Σημίτη, ο Γ. Καρατζαφέρης παραδέχτηκε τη διαφωνία του με τον πρώην πρωθυπουργό στο ζήτημα των ταυτοτήτων. “Οι ταυτότητες ήταν θέμα στο οποίο δεν έπρεπε να μπει ταφόπλακα, η ΝΔ του έβαλε ταφόπλακα. Έχουμε έναν Τειρεσία που ελέγχει τα προσωπικά δεδομένα και το θρήσκευμα είναι αποκλεισμένο. Είπα πως χρειάζεται έμπειρος Πρόεδρος, αν ο κ. Παπούλιας οδηγηθεί από τις μεθοδεύσεις των δύο κομμάτων στην έξοδο, ο νέος Πρόεδρος πρέπει να έχει μια εμπειρία, όπως και να το κάνουμε ο κ. Σημίτης μπορεί να φανεί χρήσιμος”, σημείωσε και "πέταξε και το καρφί του" προς τον Γιώργο Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας τον αποκλεισμό Σημίτη από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ ως έμμεση πατροκτονία.

Τακτική Ισραήλ στην εξωτερική πολιτική

Σε σχέση με την εξωτερική πολιτική και την επιθετικότητα της Τουρκίας, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημείωσε ότι δεν ωφελούν τα γελάκια, οι κουμπαριές και τα ζεϊμπέκικα. “Είμαστε Ελλάδα και όχι Βέλγιο και έχουμε γύρω μας Αλβανία, FYROM, Βουλγαρία, με την οποία έχουμε βέβαια φιλικές σχέσεις, αλλά έχει στο μυαλό της πάντα τη συνθήκη του Αγ. Στεφάνου”, είπε ο Γ. Καρατζαφέρης και σημείωσε πως η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων χωρών που έχουν γύρω τους εχθρούς, όπως το Ισραήλ. Μάλιστα, ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε λανθασμένη την πολιτική της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και επισήμανε ότι η Ελλάδα λειτουργεί ως καρπαζοεισπράκτορας. “Είμαστε έρμαιο των Αμερικανών”, είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης και έκανε λόγο για λάθη Καραμανλή.

Χωρίς πολιτική για το περιβάλλον

Ασαφής ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ για το περιβάλλον, το οποίο ναι μεν χαρακτήρισε σοβαρό ζήτημα, αλλά σημείωσε ότι είναι σοβαρότερο να φτιάξουμε τη ζωή των ανθρώπων. "Εχουμε ευαισθησία προς το περιβάλλον, βεβαίως θα το δούμε, βεβαίως θα βοηθήσουμε για αυτό, αλλά ας δούμε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση, αν δεν υπογράψουν το Κιότο οι τρεις μεγάλες υπερδυνάμεις ματαιοπονούμε", δήλωσε. Επισήμανε δε, ότι η σύμπραξη του ΛΑΟΣ με τους Οικολόγους Ελλάδος δείχνει την ευαισθησία του κόμματός του, ενώ βρήκε την ευκαιρία να αφήσει αιχμές και κατά των Οικολόγων Πρασίνων, χαρακτηρίζοντας το κόμμα των Οικολόγων Ελλάδας το παλαιότερο και ουσιαστικότερο κίνημα οικολογίας στην Ελλάδα.

Ερωτήσεις σε Παπανδρέου-Καραμανλή

Επιχειρώντας να δείξει ότι το κόμμα του ΛΑΟΣ θα αποτελέσει την ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντι στην πιθανολογούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Καρατζαφέρης επέλεξε να απευθύνει την πρώτη του ερώτηση στο Γιώργο Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, επικαλούμενος αρνητικά δημοσιεύματα για την πολιτική του Γ. Παπανδρέου όταν βρισκόταν στο υπουργείο Εξωτερικών, τον ρώτησε αν πρόκειται να κάνει υποχωρήσεις στην εξωτερική πολιτική. Απαντώντας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τόνισε: "θα περίμενα μεγαλύτερη σοβαρότητα από τον κ. Καρατζαφέρη ως προς τις πηγές του" και ότι "η απάντησή του είναι η πράξη του στο χώρο της εξωτερικής πολιτικής".

Ωστόσο, την τελευταία του ερώτηση, ο κ. Καρατζαφέρης τη "φύλαξε" για τον Κώστα Καραμανλή, όπου αναφερόμενος στην δημοσκοπική κατρακύλα της ΝΔ, ρώτησε: "Πώς το καταφέρατε αυτό κ. Καραμανλή;". Ο πρωθυπουργός απάντησε "δεν υπάρχει δυναμική ενίσχυσης του ΠΑΣΟΚ, υπάρχει προβληματισμός μεταξύ των φίλων της ΝΔ".

"Έκλεισε" με το προφίλ του "αυτοδημιούργητου"

Στην τελική του τοποθέτηση, ο Γιώργος Καρατζαφέρης παρουσιάστηκε και πάλι με το προφίλ του γιου του σανοπώλη, δηλώνοντας: "Οι δύο κληρονόμησαν κόμματα. Εγώ γέννησα ένα κόμμα". Ανέφερε δε ότι κατόρθωσε να επιτύχει επιχειρηματικά και πως αυτό μπορεί να το κάνει και για την Ελλάδα. "Δεν τα βρήκα έτοιμα. Ξέρω να κάνω οικονομία", κατέληξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Εκλογές
ΛΑΟΣ