Έντυπη Έκδοση

«Οχι», πέρα από κάλπες, σε αυτοκινητόδρομους στον Υμηττό

«Απάντηση στους «τώρα» και στους «μετά», στο εκάστοτε ΥΠΕΧΩΔΕ, στους εργολάβους: Κάτω τα ξερά σας από τον Υμηττό... λαμβάνουμε θέσεις», έγραφε ένα από τα πανό που συμπολίτες μας είχαν αναρτήσει χθες το απόγευμα σε κάποιο σημείο της πλατείας Συντάγματος.

Κάτοικοι από όλες τις περιοχές του λεκανοπεδίου συγκεντρώθηκαν στην καρδιά της Αθήνας για να διαμαρτυρηθούν για τους νέους αυτοκινητόδρομους που σχεδιάζει το ΥΠΕΧΩΔΕ στον Υμηττό.

Στη συγκέντρωση, που πραγματοποίησε η Πρωτοβουλία Αγώνα Ενάντια στους Νέους Αυτοκινητόδρομους και το Προεδρικό Διάταγμα Λεηλασίας του Υμηττού, δεν θα μπορούσαν να λείπουν ποδηλάτες από όλες τις περιοχές της Αττικής, μια και χθες ήταν η «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο», γι' αυτό και ένα άλλο πανό έγραφε «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, Υμηττός χωρίς αυτοκινητόδρομους για πάντα».

Χθες μάλιστα ήταν να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μελισσίων το θέμα του ποδηλατόδρομου, μήκους 15 χλμ., που είχε εξαγγείλει το υπουργείο Μεταφορών και που τμήμα του -περίπου 3 χλμ.- προβλέπεται να περάσει από τα Μελίσσια. Αν και ο δήμαρχος συμφωνεί, αντιδρά το δημοτικό συμβούλιο. Χθες δεν έγινε τελικά συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου «λόγω συντονισμένης και σκόπιμης απουσίας δημοτικών συμβούλων. Είμαι υπέρ του ποδηλατόδρομου και καταγγέλλω τη στάση της αντιπολίτευσης, που με τέτοια πολιτικά τερτίπια προσπαθεί να μπλοκάρει την υλοποίηση του έργου», είπε στην «Ε» ο δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος. Ορίστηκε συνεδρίαση για την ερχόμενη Δευτέρα.

Κάποιοι από τους ποδηλάτες που συμμετείχαν στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος έκαναν μια βόλτα -με τα ποδήλατά τους φυσικά- μέχρι τα Μελίσσια, ενώ άλλοι έκαναν ποδηλατοπορία στους μεγάλους δρόμους του κέντρου της Αθήνας (Φιλελλήνων - Πανεπιστημίου - Ακαδημίας).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Περιβάλλον & οικολογία
ΥΠΕΧΩΔΕ