Έντυπη Έκδοση

ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ

«Απελευθέρωσαν» 15 στρέμματα πράσινου στο Ελληνικό

Ακόμη έναν ελεύθερο χώρο για την αναψυχή των πολιτών δημιούργησε ο Δήμος Ελληνικού, χωρίς να περιμένει κάποιας μορφής... ανταλλάγματα από την κεντρική κυβέρνηση.

Η στιγμή της εισόδου στον χώρο που μέχρι πρόσφατα φιλοξενούσε μονάδα της Αεροπορίας Η στιγμή της εισόδου στον χώρο που μέχρι πρόσφατα φιλοξενούσε μονάδα της Αεροπορίας Χθες το πρωί εκατοντάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής μαζί με εκπροσώπους φορέων και μερικών πολιτικών κομμάτων άνοιξαν το συρματόπλεγμα του στρατοπέδου της πρώην αεροπορικής μονάδας 129 ΠΥ και μέσα σε τρεις ώρες είχαν συρματοπλέξει έκταση περίπου 15 στρεμμάτων εγκαθιστώντας παιδική χαρά, γήπεδο 5 επί 5 και εννέα πάγκους για να κάθονται οι επισκέπτες.

Ο χώρος βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, εκεί όπου ξεκινά το συρματόπλεγμα επί της Βουλιαγμένης μετά τον ανισόπεδο κόμβο με την οδό Αλεξιουπόλεως. Εως πρόσφατα φιλοξενούσε τη μονάδα 129 ΠΥ, που έχει μεταφερθεί χωρίς να έχουν απομακρυνθεί ακόμη όλες οι δραστηριότητες από την περιοχή. Είναι γεμάτος πεύκα και ευκάλυπτους, τα οποία σώθηκαν χάρη στη λειτουργία του στρατοπέδου αλλά απειλήθηκαν από τα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ για τις νέες λεωφόρους.

Βόλτες με τα πόδια ή το ποδήλατο για τους κατοίκους -μεγάλους και μικρούς- του Ελληνικού Βόλτες με τα πόδια ή το ποδήλατο για τους κατοίκους -μεγάλους και μικρούς- του Ελληνικού Ο Δήμος Ελληνικού διεκδίκησε τον χώρο για να διατηρήσει το πράσινο και να τον αποδώσει στους πολίτες αλλά τα υπουργεία Οικονομίας και Αμυνας δεν έδωσαν τελική απάντηση. Τον περασμένο Μάιο έγινε μια πρώτη διέλευση πολιτών μέσα από τον χώρο και χθες έγινε πιο συγκεκριμένη κίνηση. Ο δήμαρχος Χρ. Κορτζίδης με τη συμπαράσταση πολλών βουλευτών και υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπροσωπείας του ΚΚΕ αλλά και του ΠΑΣΟΚ (μήνυμα συμπαράστασης έστειλε ο Απ. Κακλαμάνης, παραβρέθηκε ο Σπ. Κουβέλης), εκατοντάδες κατοίκους κάθε ηλικίας με μπάλες και ποδήλατα μπήκαν στον χώρο, τον διαχώρισαν από τα σημεία του στρατοπέδου που πρέπει ακόμη να διαφυλαχτούν και απόλαυσαν το πράσινο έως το ηλιοβασίλεμα. Στόχος είναι να επεκταθεί ο ελεύθερος χώρος στα 25 στρέμματα και αυτό θα γίνει μόλις απομακρυνθούν κάποιες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Ο Χρ. Κορτζίδης ευχαρίστησε τους παρισταμένους μιλώντας για «ένα καλό παράδειγμα του πώς μπορούν κάτοικοι και φορείς με τις παρεμβάσεις τους να υπερασπιστούν και να απελευθερώσουν χώρους πρασίνου στην πόλη».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Περιβάλλον & οικολογία