Ηλεκτρονική Έκδοση

Ανησυχία από Βρετανία και Γερμανία για τις πυραυλικές δοκιμές στο Ιράν

Κατακριτέες χαρακτήρισε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, τις πρόσφατες δοκιμές πυραύλων από το Ιράν, σημειώνοντας ωστόσο παράλληλα ότι προτεραιότητα εξακολουθούν να έχουν οι συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης που θα γίνουν την Πέμπτη στη Γενεύη.

"Πρόκειται προφανώς για την ετήσια πρόκληση στην οποία προβαίνει το Ιράν", δήλωσε ο βρετανός υπουργός στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News. "Είναι ξεκάθαρα κατακριτέο, όμως δεν θα πρέπει να επιτρέπουμε να αποσπάται η προσοχή μας από το μεγάλο θέμα αυτής της εβδομάδας, το οποίο είναι να μάθουμε πώς θα ανταποκριθεί το Ιράν στη συνάντηση με τη διεθνή κοινότητα την Πέμπτη", πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, ανησυχία για τις δοκιμές πυραύλων της Τεχεράνης εξέφρασε σήμερα και το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, σημειώνοντας ότι "δεν συνιστούν ένδειξη για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης".

"Οι πληροφορίες που προέρχονται από το Ιράν είναι ανησυχητικές (...) Η Τεχεράνη κάνει δοκιμές πυραύλων, την ώρα που θέλει να μιλήσει για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα" την Πέμπτη στις συνομιλίες με τις έξι μεγάλες δυνάμεις που έχουν επιφορτιστεί με το θέμα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, αναφέρει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Ιράν: Ολοκληρώσαμε με επιτυχία τις πυραυλικές δοκιμές 

Οι Φρουροί της Επανάστασης, το επίλεκτο σώμα του ιρανικού στρατού, ανακοίνωσαν ότι ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι ασκήσεις με εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων, "που πέτυχαν όλους τους στόχους τους". "Το τελευταίο μέρος των βαλλιστικών ασκήσεων "Μεγάλος Προφήτης 4" ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Οι βαλλιστικοί πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν επέτυχαν όλους τους στόχους τους", αναφέρει ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα των Φρουρών της Επανάστασης. Οι πύραυλοι Σαχάμπ 3, που δοκιμάστηκαν από τον ιρανικό στρατό, έχουν βεληνεκές 2.000 χιλιομέτρων και μπορούν να πλήξουν στόχους στο Ισραήλ, αλλά και σε αμερικανικές βάσεις στην ευρύτερη περιοχή.

"Όλοι οι στόχοι στην περιοχή, οπουδήποτε και αν βρίσκονται, είναι εντός του βεληνεκούς αυτών των πυραύλων", δήλωσε ο πτέραρχος Χοσέιν Σαλαμί, επικεφαλής της αεροπορίας των Φρουρών της Επανάστασης.

(Πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιράν
Βρετανία
Γερμανία
Ενέργεια/Φωτοβολταϊκά/Εναλλακτικές/Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ)
Για το ίδιο θέμα
Το Ιράν προκαλεί με τη στάση του, υποστηρίζει ο Λευκός Οίκος
Εκτόξευση των αντιδράσεων