Έντυπη Έκδοση

Τα χρυσά αυγά του κ. Χατζάρα

Ειδική περίπτωση μεταξύ των φυσιογνωμιών του «πατριωτικού χώρου» αποτελεί ο δημοσιογράφος Σπύρος Χατζάρας.

Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, 23.9.09. Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, 23.9.09. Πάλαι ποτέ «καταπράσινος» παρουσιαστής της ΕΡΤ επί Αντρέα, σήμερα εργάζεται στο Τμήμα Εθνικών Θεμάτων της Γραμματείας Τύπου και βρίσκεται στην πρωτοπορία του αγώνα ενάντια στους μετανάστες «εισβολείς», τους ανθέλληνες «σοσιαλπροοδευτικούς», τον «ημίαιμο» Γιώργο και τη «Νέα Τάξη».

Η νυχτερινή εκπομπή του στο Blue Sky και τα (δύο τουλάχιστον) blogs του αποτυπώνουν περίτρανα αυτή τη στράτευση, που δεν περιορίζεται στο σήμερα αλλά ψάχνει τις ρίζες του κακού στο απώτερο παρελθόν: όχι μόνο το κίνημα κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, αλλά και το Μακεδονικό, η Μικρασιατική Καταστροφή και η Ρωσική Επανάσταση παρουσιάζονται σαν προϊόντα μιας καταχθόνιας εβραϊκής συνωμοσίας.

Αγαπημένη ενασχόλησή του αποτελεί η κατασυκοφάντηση της αριστεράς, του ΠΑΣΟΚ και των κοινωνικών κινημάτων σαν έμμισθων οργάνων της σιωνιστικής «Νέας Τάξης». Με μια εξαίρεση, φυσικά: το ρατσιστικό «κίνημα» κατά των μεταναστών, που εξυμνείται σαν η «νέα εθνική αντίσταση». Στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση Χρυσαυγιτών στον Αγιο Παντελεήμονα (23.9), ομιλητής ήταν άλλωστε ο ίδιος.

Χαρακτηριστικό δείγμα της «σκέψης Χατζάρα» συνιστά η εκπομπή της 15ης Σεπτεμβρίου, που κάποιοι θαυμαστές του φρόντισαν ν' αναρτήσουν στο You Tube. Ξεκινά με τη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου για την ανάγκη πολιτογράφησης της δεύτερης γενιάς μεταναστών, κι ακολουθεί ένα «χαριτωμένο βίντεο με πολιτική σημασία» (η ομιλία κάποιου Πακιστανού σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ) μαζί με τη διαβεβαίωση ότι «οι δεξιοί που ψηφίζουν τον Καραμανλή δεν μασάνε από τέτοια».

Το μεγαλύτερο μέρος του δελτίου καταλαμβάνει, ωστόσο, μια συζήτηση με τον «εκπρόσωπο των κατοίκων» του Αγ. Παντελεήμονα (αν και δεν μένει εκεί) Τάσο Χατζηπαράσχου. Μεταξύ άλλων, αυτός καταγγέλλει ότι «το ΚΚΕ πήγε κι έστησε εκεί προεκλογικό περίπτερο».

Χατζάρας: «Για να το ψηφίσουν οι Αφγανοί».

Χατζηπαράσχου: «Για να το ψηφίσουν οι ρατσιστές και οι φασίστες [χαμόγελο]. Τώρα ζητάει την ψήφο των ρατσιστών και των φασιστών».

Χατζάρας: «Θα το ψηφίσει κανείς;»

Χατζηπαράσχου: «Οι κάτοικοι έχουν βγάλει μια ανακοίνωση προς το ΚΚΕ, η οποία λέει [διαβάζει απ' το λάπτοπ]: "Η Νέα Τάξη έκανε την κίνησή της. Το ΚΚΕ, χρησιμοποιώντας κάποιους βολεμένους συνδικαλιστές του Δημοσίου, προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου πρόκληση εις βάρος των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα, τους οποίους με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα τους χαρακτήριζαν ρατσιστές και φασίστες και τα ανήλικα παιδιά τους φασιστόπουλα. Παρά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων, έστησαν προεκλογικό περίπτερο. Με άλλα λόγια, οι σταλινοτσολιάδες του ΚΚΕ ζητούν ψήφο από τους πολίτες που μέχρι χθες αποκαλούσαν φασίστες και ρατσιστές. Οι κάτοικοι απαντούν στην πρόκληση της κυρίας Παπαρήγα ως εξής: Αφού σπέρνει προβοκατόρικους ανέμους, θα θερίσει πολιτικές θύελλες". Αυτή είναι η απάντηση των κατοίκων και η δουλειά της Παπαρήγα είναι να πάει και να μαζέψει την πρόκληση που πήγε κι έστησε στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα».

Χατζάρας: «Καλά, άμα δεν τη μαζέψει, γιατί δεν τη μαζεύουν οι κάτοικοι; Εδώ δεν φοβηθήκαν τους Αφγανούς. Την Παπαρήγα θα φοβηθούν; [...] Εγώ έχω να σας κάνω καλύτερη πρόταση, πολύ δημοκρατική. Διότι έχει καταργηθεί και ο νόμος περί τεντιμποϊσμού. Δεν χρειάζεται η βία. Το γιαούρτωμα ήταν παλαιοτάτη ελληνική μέθοδος διαμαρτυρίας. Αν τους γιαουρτώνετε καθημερινά, δεν χρειάζεται ούτε μολό... Αυτοί δεν έχουν ούτε μολότοφ, ούτε οτιδήποτε... Ενα υγιεινό γιαουρτάκι, κάνα αβγό».

Η διατύπωση περί «σταλινοτσολιάδων», σήμα κατατεθέν των χρυσαυγιτών, προδίδει περίτρανα ποιοι ακριβώς «κάτοικοι» εξουσιάζουν manu militari την ταλαίπωρη πλατεία, απαγορεύοντας ακόμη και την προεκλογική παρουσία μεγάλων κοινοβουλευτικών κομμάτων. Ο Χατζάρας όμως ανησυχεί, μπας και κάποιος τηλεθεατής δεν πάρει το μήνυμα:

«Εγώ στις ευρωεκλογές έλεγα προς όλους τους κατοίκους της Α' Αθηνών, στις περιοχές που έχουν καταληφθεί, ότι, για να ελπίζετε σε κάτι, μαυρίστε τους! Και στον Αγιο Παντελήμονα, απ' ό,τι είχα δει, πήραν πολύ χαμηλά ποσοστά και το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ.».

Ο Χατζηπαράσχου χαμογελά: «Βέβαια. Αφού υπήρχε εκλογικό τμήμα εκεί πέρα που η Χρυσή Αυγή έφτασε το 30%. Εκεί φτάσανε τον έλληνα πολίτη όλοι αυτοί οι δωσίλογοι!»

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Ιός Κυριακής
Κύριο θέμα
Συνωστισμός στην Πολυκατοικία