Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρωπαϊκά τηλεδιόδια προωθεί η Ε.E.

Ενιαίο σύστημα τηλεδιοδίων θα είναι διαθέσιμο εντός πέντε ετών στους ταξιδιώτες που κινούνται οδικά στην Ε.Ε όπως αποφάσισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στην απόφαση ορίζονται οι βασικές τεχνικές προδιαγραφές και απαιτήσεις για μια Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Τηλεδιοδίων (ΕΥΤ).

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση οι Eυρωπαίοι πολίτες θα μπορούν να πληρώνουν ευκολότερα διόδια σε όλη την Ε.Ε. αρκεί να έχουν συνδρομητική σύμβαση με παροχέα υπηρεσιών, χρησιμοποιώντας ενιαίο τεχνικό εξοπλισμό στα οχήματα τους.

Οι ΕΥΤ θα είναι διαθέσιμες εντός τριών ετών για όλα τα οδικά οχήματα άνω των 3,5 τόνων που μπορούν να μεταφέρουν πάνω από εννέα επιβάτες ενώ για όλα τα άλλα οχήματα εντός πέντε χρόνων. Ακόμη θα είναι διαθέσιμες σε όλες τις υποδομές που η καταβολή μπορεί να γίνει με τη χρήση εξοπλισμού.

Ο κάθε χρήστης θα επιλέγει που να είναι συνδρομητής ενώ οι τοπικοί φορείς θα στέλνουν μετέπειτα τα τιμολόγια στους παροχείς των χρηστών οι οποίοι θα τα προωθούν στους χρήστες και πελάτες τους. Σημειώνεται επίσης πως η τιμή των διοδίων για τις ΕΥΤ δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα εθνικά η τοπικά διόδια.

Ο επίτροπος Μεταφορών, Αντόνιο Ταγιάνι, δήλωσε πως η απόφαση αυτή αποτελεί τη σημαντικότερη βελτίωση για τους οδηγούς μετά τη κατάργηση των μεθοριακών ελέγχων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Οδικό δίκτυο και ασφάλεια
Ευρωπαϊκή Ένωση