Ηλεκτρονική Έκδοση

Εύη Χριστοφιλοπούλου

Βουλευτής Β' Αθήνας, Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και Πολιτική Εκπρόσωπος.

Ημερομηνία γέννησης: 14 Απριλίου 1956

Τόπος γέννησης: Δροσιά Αττικής

Οικογενειακή κατάσταση: Είναι παντρεμένη με τον καθηγητή Νομικής, Δημήτρη Χριστοφιλόπουλο, και έχουν δύο παιδιά τον Παύλο και την Ελιάνα.

Σπουδές: Έχει σπουδάσει Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι Διδάκτορας του London School of Economics στο αντικείμενο της Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Πολιτικής.

Επαγγελματική δραστηριότητα: Είναι Επίκουρος Καθηγήτρια στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Πολιτικές-κοινωνικές δραστηριότητες: Από το 1997 ως το 2002 διατέλεσε Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων στο Υπουργείο Εργασίας, από όπου παραιτήθηκε προκειμένου να πολιτευθεί. Στη διάρκεια της θητείας της εργάστηκε συστηματικά για την προώθηση των κυβερνητικών προτεραιοτήτων στον τομέα διαχείρισης των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για το ανθρώπινο δυναμικό και την στήριξη της απασχόλησης. Έτσι, ενδεικτικά, συνέβαλε στην χρηματοδότηση κοινωνικών υποδομών όπως βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και παιδιών με αναπηρίες, προγράμματα κατ οίκον φροντίδας ηλικιωμένων εντός του Β ΚΠΣ, όπως και στην κατάλληλη και ταχύτατη προετοιμασία των σχετικών πολιτικών του Γ ΚΠΣ αποσπώντας γι αυτό και τα συγχαρητήρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο Συνέδριο του 1999 έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα και εξελέγει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Την ιδιότητα αυτή ανανέωσε και στο ενδιάμεσο συνέδριο του 2001, οπότε ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ορίστηκε και είναι ως σήμερα Αναπληρώτρια Γραμματέας του Τομέα Ισότητας καθώς και Μέλος του Τομέα Διεθνών Σχέσεων του Κινήματος. Κατά το διάστημα 1993-1994 διατέλεσε σύμβουλος του Γιώργου Γεννηματά στα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Για το ίδιο θέμα
Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης