Ηλεκτρονική Έκδοση

Αννα Νταλάρα

Γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1954 στην Αθήνα και κατάγεται από την Πάρο και τη Σύρο.

Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Νταλάρα από το 1983 και έχουν μία κόρη, την Γεωργιάννα, που πρόσφατα τελείωσε τις πανεπιστημιακές της σπουδές.

Διεύθυνση: Πολιτικό Γραφείο Αγ. Παρασκευής: Λεωφ. Μεσογείων 348, 15341 Αγία Παρασκευή, 3ος όροφος, Πολιτικό Γραφείο Περιστέρι: Αιμίλιου Βεάκη 23, τηλ.: 210 6524704, 210 7474288, 210 5773785 Fax: 210 7474289


Σπουδές

Σπούδασε στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ωστόσο, λόγω της μεγάλης αγάπης της για τις Τέχνες και, ειδικότερα, τη μουσική, από το 1978 άρχισε να εργάζεται στη δισκογραφία αλλά και σαν παραγωγός μουσικών εκπομπών στο κρατικό ραδιόφωνο. Στη συνέχεια σπούδασε παραγωγή και μάρκετινγκ στην Αμερική. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα θέματα πολιτισμού και πνευματικών δικαιωμάτων.

Επαγγελματική δραστηριότητα

Από το 1982 ασχολείται αποκλειστικά με την παραγωγή συναυλιών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει δραστηριοποιηθεί ιδιαίτερα προσφέροντας τις γνώσεις και την πείρα τηε στην οργάνωση εκδηλώσεων κοινωνικού χαρακτήρα. Ανάμεσα σε αυτές είναι οι συναυλίες για το θέμα των αγνοούμενων και των δικαιωμάτων των εγκλωβισμένων της Κύπρου. Επίσης συμμετείχε ενεργά σε διεθνή forum για την ειρήνη και την ισότητα, σε αντιρατσιστικές συναυλίες και εκδηλώσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και από το 2003 έχει αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια των εκδηλώσεων στο Αίθριο των Μουσών.

Πολιτικές-κοινωνικές δραστηριότητες

Παράλληλα, εργάζεται αδιάκοπα εθελοντικά σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται ιδιαίτερα με τις γυναίκες και τα παιδιά πρόσφυγες, καθώς και τις ευάλωτες ομάδες για την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), της οποίας ο Γιώργος Νταλάρας είναι από το 2006 ένας από τους επτά Πρεσβευτές Καλής Θέλησης σε όλο τον κόσμο.

Από τα χρόνια του Πανεπιστημίου έχει ενταχθεί στο φοιτητικό κίνημα συμμετέχοντας ενεργά στις μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές κινητοποιήσεις.

Προσωπική σελίδα βουλευτή

http://www.annadalara.gr

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Εκλογές 2009