Έντυπη Έκδοση

ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΥΠΙΚΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝ. ΟΜΑΔΑ

Ομόφωνα πρόεδρος ο Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας χθες είχε κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος. Από τη μια για το αποτέλεσμα των εκλογών, που μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρεί περίπου μισή μονάδα σε σχέση με τις εκλογές του 2007 (από το 5,04% έπεσε στο 4,6%).

Η νέα κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή πρώτη συνεδρίασή της εξέλεξε ομόφωνα πρόεδρό της τον Αλέξη Τσίπρα Η νέα κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή πρώτη συνεδρίασή της εξέλεξε ομόφωνα πρόεδρό της τον Αλέξη Τσίπρα Από την άλλη η εκλογή του στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (Κ.Ο.) του ΣΥΡΙΖΑ τον κάνει σε μεγάλο βαθμό κυρίαρχο του παιχνιδιού στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαδικασία για την εκλογή του είχε πανηγυρικό χαρακτήρα. Οι 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασαν χθες το απόγευμα και σε μια σύντομη και τυπική διαδικασία αποφάσισαν να ορίσουν πρόεδρο της Κ.Ο. τον πρόεδρο του ΣΥΝ.

Η ανάδειξη νέου προέδρου της Κ.Ο. ήταν αναμενόμενη απ' όλες τις πλευρές, καθώς η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ όσο και Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία εκπροσωπούνται όλες οι συνιστώσες, είχαν προτείνει τον Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κ.Ο.

Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συνεδριάσει και πάλι την επόμενη Τρίτη, για να εκλέξει τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, που αναμένεται να είναι ο Φώτης Κουβέλης και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και να ορίσουν γραμματέα της Κ.Ο.

Η Γραμματεία

Στο μεταξύ χθες το πρωί συνεδρίασε η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το ΠΑΣΟΚ κέρδισε, κυρίως όχι από την πειστικότητα του πολιτικού σχεδίου του, αλλά από τη συντριβή της πολιτικής της Ν.Δ., γεγονός που υπογραμμίζει ότι η πολιτική της νέας κυβέρνησης θα κριθεί από το περιεχόμενό της, χωρίς αυταπάτες και φρούδες ελπίδες. Πολύ γρήγορα θα βρεθεί μπροστά σε έντονα προβλήματα». Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για «αντι-ενωτική πολιτική του ΚΚΕ, σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο» η οποία «φτάνει στα όριά της».

Για τους Οικολόγους Πράσινους ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «είχαν μια αξιοσημείωτη εκλογική απήχηση». Με νόημα δε προσθέτουν ότι «παραμένει ανοιχτό το ζήτημα της Ριζοσπαστικής Οικολογίας».

Για το υπουργικό

«Η ομιλία του κ. Παπανδρέου στο σημερινό (σ.σ. χθεσινό) Υπουργικό Συμβούλιο, είναι ελάχιστα διαφωτιστική σχετικά με τις προθέσεις και το σχέδιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί η νέα κυβέρνηση», σχολίασε ο ΣΥΝ. Οπως σημειώνει το κόμμα της Αριστεράς, «η επτασέλιδη ομιλία του δεν έχει έστω και την παραμικρή αναφορά στην οικονομική κρίση, που αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο και ουσιαστικότερο κοινωνικό πρόβλημα. Μπορεί ο κ. Παπανδρέου να απέφυγε και σήμερα να ξεκαθαρίσει αν στο επίκεντρο του κυβερνητικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι κοινωνικές ανάγκες ή τα κέρδη των οικονομικά ισχυρών. Αλλά το ερώτημα αυτό θα τεθεί πολύ σύντομα από την κοινωνία, που σήμερα βρίσκεται σε πραγματικά δύσκολη θέση. Και τότε η ηθελημένη ασάφεια δεν θα συνιστά επαρκή απάντηση».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Εκλογές