Ηλεκτρονική Έκδοση

Η Λευκωσία χαιρετίζει τις θέσεις Παπανδρέου για Κυπριακό

Με ικανοποίηση υποδέχθηκε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Γιώργου Παπανδρέου για το Κυπριακό και την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας η Λευκωσία.

Αναφερόμενος στις θέσεις του Γ. Παπανδρέου, όπως αυτές έγιναν γνωστές μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογαν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου τόνισε ήταν ξεκάθαρες και πολύ συγκεκριμένες.

Όπως τόνισε ο Στ. Στεφάνου, ο Έλληνας πρωθυπουργός στηρίζει πλήρως τις προσπάθειες του προέδρου Χριστόφια για επίλυση του Κυπριακού και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει σχέδιο βήτα.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η διαδικασία επίλυσης βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο ενώ υπογράμμισε την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών.

Συμφώνησε επίσης με τη θέση Παπανδρέου σχετικά με την αξιολόγηση της Τουρκίας ότι "όλα τα εργαλεία που διαθέτουμε, είναι στο τραπέζι".

Όσο για τις δηλώσεις του Αχμέτ Νταβούτογλου και του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, ο Στ. Στεφάνου τις χαρακτήρισε ως επικοινωνιακή προσπάθεια.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Κυπριακό
Κυβέρνηση