Έντυπη Έκδοση

Ψηφιακό γκολ πέντε ημερών

Για δεύτερη χρονιά ανοίγει τις πύλες της στην Τεχνόπολη η Athens Digital Week. Πέρυσι είχαν δικτυωθεί 35.000 μανιώδεις των νέων τεχνολογιών

Παίζουν οι σκύλοι μπάλα; Οι ρομποτικοί παίζουν και μαζεύουν και κερκίδα. Η ζωντανή απόδειξη θα βρίσκεται στη Τεχνόπολη, στο Γκάζι, από σήμερα ώς την Κυριακή.

Ρομποτικά σκυλιά παίζουν μπάλα με ψηφιακές εντολές από τους προπονητές τους Ρομποτικά σκυλιά παίζουν μπάλα με ψηφιακές εντολές από τους προπονητές τους Για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Αθηναίων ανοίγει τις πύλες του φεστιβάλ τεχνολογίας Athens Digital Week, μετά την επιτυχία της περυσινής διοργάνωσης, που μάζεψε 35.000 λάτρεις της ψηφιακής ζωής για να απολαύσουν μεταξύ άλλων 44 ώρες robotics, 40 ώρες διαλέξεων, 44 ώρες visual art, 56 ώρες modding και 56 ώρες gaming - με δωρεάν είσοδο.

Φέτος, σε 4.820 τ.μ. θα στηθούν οκτώ θεματικές ενότητες:

* Gaming: Παρουσιάσεις νέων παιχνιδιών, έκθεση με παλιές κονσόλες (coin operated game machines), διαγωνισμοί στα παιχνίδια Counter-Strike, Warcraft ΙΙΙ, Trackmania, Quake, ProEvolution.

* Robotics: Ρομπότ παλεύουν, ακολουθούν γραμμές, λύνουν γρίφους. Ρομποτικά λουλούδια, που αντιδρούν σε εξωτερικά ερεθίσματα. Εξομοιωτές πτήσεων, αλλά και ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις με δίποδα ρομπότ των Κουρητών, των παγκόσμιων πρωταθλητών από την Κρήτη.

* Space: Το Celestia δίνει τη δυνατότητα παρατήρησης του Ηλιακού Συτήματος σε τεράστιες οθόνες. Εκθεση φωτογραφίας με πλανήτες και αστέρια τραβηγμένα από ψηφιακές κάμερες και τηλεσκόπια. Κουίζ γνώσεων και ένα πρωτότυπο παιχνίδι Αστρονομίας.

* Digital Music: Ο προαύλιος χώρος της Τεχνόπολης μετατρέπεται σε στούντιο ηχογράφησης. Ψηφιακές κονσόλες, υπολογιστές και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας δίνουν σε όλους τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους μουσικό κομμάτι.

* Open Source: Προγραμματιστές θα δώσουν το «παρών» για να ανταλλάξουν απόψεις και κόλπα και να εκπλήξουν όσους τους παρακολουθήσουν.

* Visual Art: Εικαστικές εφαρμογές με ψηφιακά μέσα. Ψηφιακή (matte) ζωγραφική, τεχνοτροπίες ψηφιακής εικονογράφησης (Vector), εικαστικές δημιουργίες για το Διαδίκτυο (2-D/Flash/3d, Papervision κ.λπ.), εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας για Διαδίκτυο και διαφήμιση, ψηφιακά γκραφίτι κ.λπ. Ακόμα, η ομάδα Nomass για δεύτερη συνεχή χρονιά θα παρουσιάσει το online project με θέμα «Character design».

* Social Networking: Εκδηλώσεις, πάρτι και κατασκηνώσεις στο Twitter και το Facebook.

* Telecom: Διαδικτυακές εφαρμογές για κινητά και PDA: από ψηφιακά προγράμματα επεξεργασίας κειμένου και ηλεκτρονικού «γραφείου», μέχρι παροχή ψηφιακής τηλεόρασης, μουσικής, εικαστικών, ηλεκτρονικών παιχνιδιών, ηλεκτρονικής πλοήγησης και Web 2.0.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Πληροφορική και διαδίκτυο