Έντυπη Έκδοση

Αγγιξε το μετάλλιο, έμεινε τέταρτος ο Τσολακίδης

Αγγιξε το μετάλλιο, αλλά τελικά ήρθε τέταρτος ο Βασίλης Τσολακίδης στο δίζυγο με 15.350 βαθμούς κατά τη χθεσινή τελευταία ημέρα του 41ου παγκόσμιου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής, στην «Ο2 Arena» του Λονδίνου.

Ατυχος ακόμη μία φορά ο Τσολακίδης, ήρθε 4ος όπως και στο προηγούμενο παγκόσμιο Ατυχος ακόμη μία φορά ο Τσολακίδης, ήρθε 4ος όπως και στο προηγούμενο παγκόσμιο Αυτή ήταν και η καλύτερη εμφάνιση από ελληνικής πλευράς, καθώς οι υπόλοιποι αθλητές και αθλήτριες της εθνικής ομάδας έμειναν μακριά από τις επιδόσεις τους.

Ο 30χρονος Θεσσαλονικιός σπεσιαλίστας του δίζυγου είχε πάρει την 4η θέση και το 2006 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ααρχους. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Κινέζος Γκουανγίν Γουάνγκ (15.975 β.), αφήνοντας δεύτερο τον συμπατριώτη του Ζε Φενγκ (15.775 β.), ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Ιάπωνας Καζουχίτο Τανάκα (15.500 β.).

«Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτήν τη διάκριση. Για μένα, αυτή είναι μεγαλύτερη επιτυχία από εκείνη του παγκόσμιου πρωταθλήματος του 2006 στη Δανία, επειδή εκεί είχα πάει απόλυτα προετοιμασμένος, ενώ εδώ ήρθα με ενάμιση μήνα προπόνηση και έχοντας ουσιαστικά να αγωνιστώ από πέρσι», τόνισε ο Τσολακίδης, ο οποίος θέλησε να αφιερώσει την επιτυχημένη εμφάνισή του σ' ένα συγγενικό του πρόσωπο, «σ' έναν άγγελο που έφυγε από τη ζωή πριν από τέσσερις μήνες».

Μορφή των αγώνων ήταν ο Ρουμάνος Μάριαν Ντραγκουλέσκου, ο οποίος έγινε ο πρώτος αθλητής που κατακτά τέσσερις παγκόσμιους τίτλους στο άλμα. Μία ημέρα πριν ο 29χρονος σταρ της γυμναστικής είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο και στις ασκήσεις εδάφους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Γυμναστική