Έντυπη Έκδοση

ΜΕ ΛΙΤΗ ΔΗΛΩΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΚΑΤΑΦΑΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Παπούλιας: Αποδέχομαι την πρόταση

«Αποδέχομαι την πρόταση για επανεκλογή μου στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας». Με αυτή τη λιτή δήλωση ο Κάρολος Παπούλιας χθες το πρωί έθεσε τέρμα στην εκκρεμότητα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας τον Μάρτιο του 2010 και στην αβεβαιότητα να αποτελέσει το θέμα της προεδρικής εκλογής αιτία νέας προσφυγής στις κάλπες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη σύζυγό του στα Γιάννενα για τις εθνικές εκλογές Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη σύζυγό του στα Γιάννενα για τις εθνικές εκλογές Η επιθυμία και απόφαση του 80χρονου Προέδρου της Δημοκρατίας να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του και για δεύτερη θητεία είχε ωριμάσει από καιρό, με κριτήριο πάντοτε τη συναίνεση στο πρόσωπό του και την καθολική σχεδόν αποδοχή του από τον πολιτικό κόσμο και την κοινή γνώμη. Αψογος στον υπερκομματικό του ρόλο και στη διάρκεια της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης, απέφυγε να καταστήσει γνωστό κατά πόσον θα αποδεχθεί την πρόταση για επανεκλογή του.

Ο Πρόεδρος δημοσιοποίησε την απόφασή του μόλις ολοκληρώθηκε το τριήμερο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ένα 24ωρο δηλαδή μετά, αφού και ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Καραμανλής επανέλαβαν από το βήμα της Βουλής την πρόθεσή τους να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα Παπούλια.

«Η δική μας πρόταση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, «είναι η επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια, εφ' όσον και ο ίδιος το επιθυμεί, και χαίρομαι διότι με τη θέση που έχει πάρει η Ν.Δ. η Βουλή θα έχει τη δυνατότητα να επανεκλέξει για δεύτερη θητεία Πρόεδρο που ασκεί με άψογο τρόπο τα καθήκοντά του και τιμά το αξίωμά του».

Και ο κ. Καραμανλής είπε: «Η Ν.Δ. δεν παίζει με τους θεσμούς. Εχουμε μια πάγια αρχή και την τηρούμε σταθερά. Και αυτό, πέρα από το γεγονός ότι σεβόμαστε και τηρούμε τον σημερινό Πρόεδρο. Τον Κάρολο Παπούλια τον προτείναμε, τον ψηφίσαμε και θα τον ψηφίσουμε και πάλι για Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Θυμίζουμε πως ο κ. Παπούλιας εξελέγη Πρόεδρος με συνολικά 279 ψήφους Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στις 8 Φεβρουαρίου του 2005 και διαδέχτηκε τον Κ. Στεφανόπουλο, ο οποίος επίσης είχε δύο προεδρικές θητείες. Ο κ. Παπούλιας το βράδυ της Κυριακής τηλεφώνησε στον κ. Παπανδρέου για να τον συγχαρεί για την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε η κυβέρνηση από τη Βουλή και του ανακοίνωσε την απόφασή του για την επανεκλογή του. *

* Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Καρατζαφέρης, σχολιάζοντας την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, δήλωσε: «Χαιρετίζουμε την απόφαση του σώφρονα και γενναίου Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια, να είναι υποψήφιος Πρόεδρος για δεύτερη θητεία. Η απόφασή του αυτή χαλάει τα σχέδια των σιαμαίων της πολιτικής σκηνής, Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου. Ο ΛΑΟΣ με ιδιαίτερη ευθύνη "ξεμπρόστιασε" διαθέσεις. Η παραμονή του κ. Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας αποτελεί μοναδική εγγύηση σ' αυτά τα οποία έρχονται».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Προεδρία της Δημοκρατίας