Έντυπη Έκδοση

Μπατζελή: Ανυπόστατες προσλήψεις

Με συγκλονιστικές αποκαλύψεις που ξεπερνούν τα όρια του σκανδάλου, συνοδεύτηκε η πρώτη συνέντευξη Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνας Μπατζελή και Μιχ. Καχριμάκη.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η κ. Μπατζελή:

Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές η κυβέρνηση της Ν.Δ. προέβη σε προσλήψεις-μαϊμού. Φέρεται να προσέλαβε 270 άτομα ως μόνιμο προσωπικό στον εποπτευόμενο φορέα ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. Οι προσλήψεις αυτές, τόνισε η κ. Μπατζελή, είναι ανύπαρκτες. Δεν υπάρχει προκήρυξη, δεν υπάρχει απόφαση, δεν τηρήθηκαν διαδικασίες. Δεν πρόκειται για προσλήψεις. Παρασκηνιακά αναφέρθηκε ότι στους φερόμενους ως προσληφθέντες περιλαμβάνονται παιδιά πολιτικών και παρατρεχάμενων πολιτικών στελεχών. Οι 270 της ΑΓΡΟΓΗΣ Α.Ε. έχουν μισθοδοτηθεί από την 1η Σεπτεμβρίου, μία ημέρα πριν από την προκήρυξη των εκλογών.

Πρόβλημα υπάρχει και με άλλους 850 υπαλλήλους, οι οποίοι προσλήφθηκαν το περασμένο καλοκαίρι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Γι' αυτούς θα υπάρξει απόφαση σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο. Ολες όμως οι συμβάσεις επανεξετάζονται. Ουσιαστικά, περισσότεροι από 1.130 εργαζόμενοι οδεύουν στην ανεργία, θύματα μιας αλόγιστης προεκλογικής-πελατειακής πολιτικής.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων