Έντυπη Έκδοση

ΑΝΑΨΕ Η ΔΑΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΘΙΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ

Φλόγα στο Βανκούβερ

Η φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία κατά τα καθιερωμένα από την πρωθιέρεια Μαρία Ναυπλιώτου και άρχισε το μακρινό ταξίδι της για το Βανκούβερ του Καναδά, εκεί όπου του χρόνου θα πραγματοποιηθούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Η Μαρία Ναυπλιώτου κρατάει τη Φλόγα, ενώ μετά την παραδίδει στον πρώτο λαμπαδηδρόμο Βασίλη Δημητριάδη Η Μαρία Ναυπλιώτου κρατάει τη Φλόγα, ενώ μετά την παραδίδει στον πρώτο λαμπαδηδρόμο Βασίλη Δημητριάδη Οι καιρικές συνθήκες ήταν θαυμάσιες χθες το μεσημέρι στον ναό της Ηρας και στο Αρχαίο Στάδιο, έτσι η λιτή τελετή ολοκληρώθηκε με επιτυχία, μόλις ο πρώτος λαμπαδηδρόμος, αθλητής του γιγαντιαίου σλάλομ, Βασίλης Δημητριάδης, παρέλαβε το ιερό φως.

Το «παρών» έδωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη «μεγαλύτερη εθνική Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία στην Ιστορία», που «θα καλλιεργήσει πνεύμα συμμετοχής σε μια παγκόσμια κοινότητα, θα συνενώσει όλους εμάς ως πολίτες του κόσμου, συνδεδεμένους με τις ολυμπιακές αξίες της αριστείας, της φιλίας και του σεβασμού. Θα εμπνεύσει νέες ελπίδες, νέα όνειρα, ιδιαίτερα ανάμεσα στη νέα γενιά που συμμετέχει στους Αγώνες».

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός Πολιτισμού, Αντζελα Γκερέκου, και την αξιωματική αντιπολίτευση η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους θα διαρκέσει 8 ημέρες και θα καλύψει 2.180 χιλιόμετρα. Η Φλόγα θα περάσει από 22 νομούς, 42 δήμους, τρία δημοτικά διαμερίσματα και μία κοινότητα. Συνολικά θα γίνουν 36 Τελετές Αφής σε συγκεκριμένες πόλεις, αλλά και σε δύο αρχαιολογικούς χώρους. Διανυκτερεύσεις έχουν προγραμματιστεί στα Καλάβρυτα (22/10), το Καρπενήσι (23/10), το Μέτσοβο (24/10), την Εδεσσα (25/10), τη Θεσσαλονίκη (26/10), τον Βόλο (27/10) και την προτελευταία ημέρα στην Ακρόπολη (28/10).

Τελευταία λαμπαδηδρόμος στην τελετή παράδοσης της Φλόγας, την ερχόμενη Πέμπτη στις 18.00 στο Παναθηναϊκό Στάδιο, θα είναι η αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Νίκη Γεωργιάδου, η οποία είναι φοιτήτρια στο Τορόντο του Καναδά.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα κατά τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας», επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος σε συνέντευξή του στο πρακτορείο «Ρόιτερς». «Η ελληνική Αστυνομία κάνει θαυμάσια τη δουλειά της και έχει λάβει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το Πεκίνο και το Βανκούβερ, δεν υπάρχει αυτή τη φορά θέμα παραβίασης των ανθρώπινων δικαιωμάτων, ούτε αντιδράσεις», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας κατόπιν ότι κανείς Ελληνας αθλητής δεν θα ταξιδέψει στο Βανκούβερ χωρίς να υποβληθεί προηγουμένως σε έλεγχο ντόπινγκ. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ολυμπιακοί Αγώνες