Ηλεκτρονική Έκδοση

Ο Σωκράτης Ξυνίδης νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

Εξασφάλισε 180 ψήφους έναντι 126 ψήφων του Γ. Παναγιωτακόπουλου

Στη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ εκλέχθηκε την Παρασκευή ο βουλευτής Ξάνθης Σωκράτης Ξυνίδης, ο οποίος προτάθηκε για τη θέση από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος, Γιώργο Παπανδρέου. Συγκέντρωσε 180 ψήφους έναντι 126 του συνυποψηφίου του, Γιώργου Παναγιωτακόπουλου.

Στην ψηφοφορία βρέθηκαν 15 άκυρα και 53 λευκά ψηφοδέλτια.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε,  ο Γ. Παναγιωτακόπουλος αναγνώρισε στο πρόσωπο του Σωκράτη Ξυνίδη το νέο γραμματέα του κόμματος, αφήνοντας ωστόσο αιχμές, καθώς είπε ότι "δεν χρειάζεται πιστή τήρηση του καταστατικού".

Πρώτος στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ εκλέχθηκε ο Γιάννης Κουτσούκος με 118 ψήφους.

Εκτός έμειναν η Πετρούλα Ντελεδήμου και ο Κώστας Τάτσης.

Δήλωση Ξυνίδη

"Αντιλαμβάνεστε ότι είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για ένα περιφερειακό στέλεχος, να βρίσκεται σήμερα στη θέση του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Θέλω να ευχαριστήσω το Εθνικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τη μεγάλη τιμή προς το πρόσωπό μου. Έχω συναίσθηση της ευθύνης και του δύσκολου έργου που έχουμε μπροστά μας.

Το ΠΑΣΟΚ έχει αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και οφείλει να αλλάξει την πορεία της. Βέβαια, θεωρώ ότι αυτή η τιμή προς το πρόσωπό μου αντικατοπτρίζει την τιμή στις περιφερειακές Οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ που δώσανε όλα αυτά τα χρόνια τον αγώνα, όπως επίσης και στην Περιφέρεια από την οποία προέρχομαι, την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Όπως βλέπετε, στο ΠΑΣΟΚ ήδη κάνουμε πράξη αυτά που λέμε, ακόμη και στο επίπεδο της κομματικής μας οργάνωσης. Λειτουργούμε με αποκεντρωτική λογική, δίνουμε τις ευκαιρίες στα περιφερειακά στελέχη και στη νεότερη γενιά στελεχών να μπορέσουν να εργαστούν για το καλό του κόμματος και της πατρίδας.

Θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσω να ανταποκριθώ σε όλες αυτές τις προκλήσεις που πρόκειται να αντιμετωπίσω. Έχω την πίστη ότι οι σύντροφοί μου, στο σύνολό τους, θα σταθούν δίπλα μου, ούτως ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στο έργο αυτό. Σας ευχαριστώ".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
Για το ίδιο θέμα
Γ. Παπανδρέου: «Προγράμματα μαθητείας τα stage και όχι πελατειακών σκοπιμοτήτων»