Ηλεκτρονική Έκδοση

Χάντμπολ: Διάλυση και συγχώνευση του ΒΑΟ με τον Ηρακλή

Τελευταία ενημέρωση:

Διαλύθηκε η ομάδα χάντμπολ του ΒΑΟ ύστερα από την απόφαση για συγχώνευση του με τον Ηρακλή. Έτσι ο «Γηραιός» θα πάρει τη θέση του ΒΑΟ στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Ανδρών. Τη συγχώνευση των δυο ομάδων και παράλληλα διάλυση του ΒΑΟ ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδία χάντμπολ.

Πρόκειται για τη διάλυση ενός ιστορικού τμήματος για την ελληνική χειροσφαίριση, αφού ο ΒΑΟ υπήρξε από τους πρωτοπόρους του αθλήματος στη χώρα μας. Το τμήμα χάντμπολ συστάθηκε το 1980, ενώ ο Βυζαντινός Αθλητικός Όμιλος ιδρύθηκε το 1926 στη Θεσσαλονίκη από Κωνσταντινουπολίτες πρόσφυγες και τα πρώτα τμήματα που δημιουργήθηκαν την τριετία 1926-1929 ήταν μπάσκετ, στίβου, ποδοσφαίρου, ποδηλασίας και βόλεϊ.

Η ομάδα χάντμπολ του ΒΑΟ κατέκτησε τα πρώτα δύο κύπελλα Ελλάδας που διοργάνωσε η ΟΧΕ, το 1983 και το 1984. Από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου ξεπήδησαν πολλοί παίκτες που έκαναν στη συνέχεια καριέρα στη μεγάλη κατηγορία, αλλά και στις εθνικές ομάδες.

Ο ΒΑΟ αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην Α1 την περίοδο 2005-06 και στη συνέχεια ακολούθησε πτωτική πορεία, ενώ τα γενικότερα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου οδήγησαν το τμήμα χάντμπολ στη διάλυση.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Χάντμπολ
Ηρακλής