Έντυπη Έκδοση

«Προτίμηση στα εμπορεύματα, προσοχή στα ακίνητα»

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ BLOOMBERG ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΝΑ ΞΕΘΩΡΙΑΖΕΙ Η ΛΑΜΨΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ

Στα εμπορεύματα και όχι στις μετοχές βλέπουν μεγαλύτερα κέρδη το επόμενο διάστημα οι επενδυτές. Το στοιχείο προκύπτει από δημοσκόπηση του Bloomberg, στην οποία μετείχαν 1.452 επενδυτές.

Οι μετοχές φαίνεται να «χάνουν τη λάμψη» τους, καθώς θεωρούνται ως η καλύτερη επένδυση από το 26% των αναλυτών (έναντι 32% τον Ιούλιο). Αντίθετα, τις αγορές εμπορευμάτων προτιμά τώρα το 35% έναντι 28% προ τριμήνου.

Στον αντίποδα, ως μία από τις «χειρότερες» επενδύσεις προβάλλει η κτηματαγορά. Το 24% θεωρεί ότι αυτή θα δώσει τις μικρότερες αποδόσεις. Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι το ποσοστό αυτών που αποστρέφονται την επένδυση αυτή είναι σημαντικά μικρότερο απ' ό,τι τρεις μήνες πριν, οπότε ήταν 40%. Ως η πλέον κακή επένδυση προβάλλουν τα ομόλογα. Αυτό πιστεύει το 40% των ερωτηθέντων.

Κινητικότητα, πάντως, παρατηρείται για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα και στις αγορές συναλλάγματος. Αμερικανοί αναλυτές διερωτώνται εάν τα τεράστια κεφάλαια που ρίχνει η Fed στην οικονομία των ΗΠΑ θα πετύχουν να δημιουργήσουν στοιχειώδη πληθωρισμό. Στο αμερικανικό νόμισμα στρέφει την προσοχή της σήμερα και η ομάδα της eZMarket παρακολουθώντας τον δείκτη που μετρά τη συμπεριφορά του δολαρίου απέναντι σε έξι σημαντικά νομίσματα.

Τις τελευταίες ημέρες φαίνεται πως η καθοδική φορά του δολαρίου ανακόπτεται και στις επόμενες συνεδριάσεις θα φανεί εάν επίκειται αναστροφή της τάσης.

Εάν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, τότε οι επενδυτές (ακόμα και αυτοί που μέχρι πρόσφατα στοιχημάτιζαν υπέρ της κατάρρευσης του δολαρίου) ίσως ανακαλύψουν ότι έχει ξεκινήσει η αντίδραση του δολαρίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Επενδύσεις