Έντυπη Έκδοση

Εκλεισε η Παγανή

Τίτλοι τέλους χθες το πρωί για το κολαστήριο της Παγανής. Με τους τελευταίους μετανάστες να αποχωρούν γράφοντας «The End» στους τοίχους του περιβόητου κέντρου κράτησης.

Επίσημα η Παγανή έκλεισε, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές. Για πολλούς, βέβαια, η Παγανή θεωρείται ότι έχει ήδη κλείσει οριστικά με δεδομένες τις δεσμεύσεις τού υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη για εξεύρεση νέου χώρου με κατάλληλες συνθήκες για τη φιλοξενία των προσφύγων.

Χθες το απόγευμα αναμενόταν να αναχωρήσει για την Αθήνα με το πλοίο «Λισσός» με τους τελευταίους «κρατούμενους» της Παγανής. Αλλα έξι άτομα που είχαν αποβιβαστεί στα παράλια του νησιού την ίδια μέρα μεταφέρθηκαν με μεταγωγή στη Χίο όπου και προσωρινά θα μεταφέρονται όλοι οι μετανάστες που φθάνουν στη Λέσβο.

Πάντως την Κυριακή παρουσιάστηκε πρόβλημα στη σίτιση των μεταναστών μέσα στο πλοίο, καθώς δεδομένου ότι ήταν πλέον ελεύθεροι δεν υπήρχε πρόβλεψη για το πώς θα σιτιστούν όσο θα έμεναν μέσα σ' αυτό. Χρειάστηκε η παρέμβαση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Βούγια για να φάνε οι μετανάστες.

Χθες πρώτη μέρα μετά το κλείσιμο της Παγανής από συνεργεία μηχανικών της Νομαρχίας έγινε καταγραφή των ζημιών και μια πρώτη κοστολόγηση των εργασιών που θα χρειαστεί να γίνουν, προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει ξανά η Παγανή. Η νομαρχία θα ενημερώσει σχετικά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και εφόσον εξασφαλιστούν οι σχετικές πιστώσεις θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Στο μεταξύ, στους εννιά ανέβηκε και επισήμως ο αριθμός των νεκρών στο τραγικό ναυάγιο της περασμένης Τρίτης στη Συκαμιά της βορειοανατολικής Λέσβου, όταν μια βάρκα με 19 επιβαίνοντες έπεσε σε βράχια.

Κάτοικοι της περιοχής εντόπισαν το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου τη σορό ενός άνδρα που εκτιμάται ότι είναι ο 33χρονος πατέρας της οικογένειας που ξεκληρίστηκε κυριολεκτικά από το ναυάγιο.

Είχαν ανασυρθεί ήδη νεκροί η μητέρα και τα τρία παιδιά τους που κηδεύτηκαν την Παρασκευή. Να θυμίσουμε ότι από το ίδιο δυστύχημα αγνοείται ένα εξάχρονο αγόρι. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μετανάστες και πρόσφυγες