Έντυπη Έκδοση

ΣΕ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΤΜΗΜΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΜΟΥ

Της νύχτας τα... παρκόμετρα

Πεζόδρομος, κάθε δρόμος που προορίζεται για τους πεζούς και, βέβαια, απαγορεύεται η διέλευση και στάθμευση οχημάτων. Δυστυχώς, όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει πια για τμήμα του πεζόδρομου της οδού Ερμού προς την οδό Πειραιώς, αφού «τον τελευταίο καιρό έχει μετατραπεί σε πάρκινγκ αυτοκινήτων από νυχτερινό κέντρο που λειτουργεί στην πλατεία Αγίων Ασωμάτων στο Θησείο», λέει στην «Ε» η δημοτική σύμβουλος της Ανοιχτής Πόλης Ελίνα Αγγελοπούλου.

Η κ. Αγγελοπούλου, που έθεσε το θέμα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μας είπε ότι «δεν πρόκειται για μερικά αυτοκίνητα που παρκάρουν εκεί, αλλά για κανονικό πάρκινγκ με παρκαδόρους και ντουλαπάκια με κλειδιά».

Το ότι ένα νυχτερινό κέντρο έχει καταλάβει με το έτσι θέλω έναν δημόσιο χώρο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας για να εξυπηρετήσει τη στάθμευση των οχημάτων των πελατών του είναι σαφώς παράνομο και τουλάχιστον απογοητευτικό. Η συμπεριφορά των εργαζομένων-παρκαδόρων του νυχτερινού κέντρου δεν είναι μόνο απαράδεκτη αλλά και άκρως ανησυχητική, σύμφωνα με τη μαρτυρία της κ. Αγγελοπούλου στην «Ε»: «Περνώντας έξω από το νυχτερινό κέντρο, ξημερώματα Σαββάτου 27/12, είπα στους παρκαδόρους ότι έχουν κάνει κατάληψη δημόσιου χώρου και εκείνοι μου απάντησαν -με ιδιαίτερα έντονο ύφος- ότι έχουν άδεια λειτουργίας για πάρκινγκ στον πεζόδρομο από τον Δήμο Αθηναίων. Αμέσως τηλεφώνησα στον αντιδήμαρχο Καταστημάτων και Δημοτικής Αστυνομίας Ανδρέα Παπαδάκη -ο καθ' ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος για τέτοια θέματα-, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι ουδεμία άδεια λειτουργίας έχει δοθεί από το δήμο για πάρκινγκ σε δημόσιο χώρο και ότι θα τηλεφωνούσε στην Τροχαία. Μετέφερα στους 4 παρκαδόρους τι μου είπε ο κ. Παπαδάκης, δεν μου απάντησαν και με άγριο ύφος μού ζήτησαν να φύγω. Τους ζήτησα να μου φωνάξουν κάποιον υπεύθυνο και ένας από τους παρκαδόρους μού απάντησε ότι εκείνος ήταν υπεύθυνος. Ηταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο και έβαλε μπρος και φρέναρε ακριβώς μπροστά στο πόδι μου, ενώ έχοντας αναμμένη τη μηχανή συνέχιζε να γκαζώνει. Τότε ήταν που έφυγα».

«Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν στους πολίτες, δεν είναι τσιφλίκι κανένος. Και εμείς ως δημοτική αρχή δεν κάνουμε καμία εξαίρεση για κανέναν. Οποιοσδήποτε κάνει κατάληψη δημόσιου χώρου θα μας βρίσκει μπροστά του», είπε στην «Ε» ο κ. Παπαδάκης. «Την προηγούμενη Παρασκευή και το Σάββατο το βράδυ η Δημοτική Αστυνομία βρέθηκε στο νυχτερινό κέντρο και αφαίρεσε 100 πινακίδες παρκαρισμένων αυτοκινήτων και έκοψε και κλήσεις, κάτι που είχαμε κάνει και πριν θέσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο η κ. Αγγελοπούλου και θα το ξανακάνουμε».

Ωστόσο, όπως τονίζει «στους παρκαδόρους δικαίωμα να επεμβαίνει έχει μόνο η Ελληνική Αστυνομία, συγκεκριμένα η Τροχαία, η οποία πηγαίνει στον τόπο, διαπιστώνει ότι υπάρχει πάρκινγκ και παρκαδόροι, τους συλλαμβάνει και τους οδηγεί στο αυτόφωρο και έπειτα στέλνει έγραφο σε μας και εμείς με τη σειρά μας είμαστε υποχρεωμένοι να κλείσουμε το κέντρο προσωρινά, αν έχει άδεια λειτουργίας, και οριστικά σε περίπτωση που δεν έχει ούτε άδεια λειτουργίας. Απευθυνθήκαμε στην Τροχαία και μας είπαν ότι θα επιληφθούν του θέματος. Μέχρι να μας απαντήσουν, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω».

«Σημασία δεν έχει να πηγαίνει η Δημοτική Αστυνομία κατόπιν εορτής, αλλά από πριν και να μην επιτρέπει σε αυτοκίνητα να σταθμεύουν στον πεζόδρομο», μας είπε η κ. Αγγελοπούλου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Περιβάλλον & οικολογία