Έντυπη Έκδοση

Τσίπρας: Μόνο η φορολογία οδηγεί σε αναδιανομή πλούτου

Συνάντηση με εκπροσώπους φορέων εργαζομένων σε προγράμματα stage και με συμβάσεις έργου είχαν χθες στη Βουλή μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση αναφέρθηκε στα προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι σε αυτές τις κατηγορίες. Οπως είπε, «το πραγματικό πρόβλημα της εργασίας στη χώρα μας είναι ότι ένας στους τέσσερις εργαζομένους δουλεύει αδήλωτος, ανασφάλιστος, κακοπληρωμένος. Τα προγράμματα stage, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τα μπλοκάκια παροχής υπηρεσιών είναι σχεδόν αυτό που αντιμετωπίζει κανείς ως κυρίαρχο σήμερα στις εργασιακές σχέσεις, στον ιδιωτικό αλλά δυστυχώς και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα».

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να καταργήσει «αυτή τη ζούγκλα και αυτόν τον εργασιακό μεσαίωνα». Οπως είπε χαρακτηριστικά, «αυτός ο εργασιακός μεσαίωνας δεν αναμορφώνεται, καταργείται».

Στη συνάντηση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν, εκτός του Αλέξη Τσίπρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, και οι βουλευτές Βασίλης Μουλόπουλος, Τάσος Κουράκης, Μιχάλης Κριτσωτάκης και Ηρώ Διώτη.

Χθες το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας τα μέτρα της κυβέρνησης είπε (στον ΣΚΑΪ) ότι γίνεται μια προσπάθεια επικοινωνιακού χαρακτήρα, «να δοθεί η εντύπωση ότι το μεγάλο κεφάλαιο συμβάλλει στην οικονομική κρίση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτή η συμβολή δεν οδηγεί σε αποτελεσματική αναδιανομή του πλούτου. Η αποτελεσματική αναδιανομή καθορίζεται από το φορολογικό σύστημα, ειδικά στα κέρδη των ανωνύμων εταιρειών και των μεγάλων περιουσιών. Καθορίζεται επίσης από τη σχέση των άμεσων προς τους έμμεσους φόρους, που όλοι πολύ καλά γνωρίζουμε ότι στη χώρα μας αυτή η σχέση είναι ιδιαίτερα δυσμενής απέναντι στους πολλούς που πληρώνουν τους έμμεσους φόρους».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ