Έντυπη Έκδοση

«Βροχή» επιστολών, για την ανατροπή Ερντογάν από τον στρατό

Η μία μετά την άλλη διοχετεύονται στα τουρκικά ΜΜΕ οι επιστολές ανώνυμου αξιωματικού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων προς τον εισαγγελέα, περί παράνομων δραστηριοτήτων εντός του γενικού επιτελείου εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης.

Η τρίτη κατά σειρά επιστολή που δέχθηκε ο εισαγγελέας είναι λίγο διαφορετική από τις άλλες, αφού σε αυτήν γίνεται λόγος για «χούντα» μέσα στο στράτευμα. Στις πρώτες δύο επιστολές, κύριο θέμα ήταν κείμενο που έφερε την υπογραφή του πλοιάρχου του πολεμικού ναυτικού Ντουρσούν Τσιτσέκ, για σχέδιο φθοράς της κυβέρνησης. Μέχρι και έρευνα είχε κάνει ο στρατιωτικός εισαγγελέας, με αποτέλεσμα να ανακοινωθεί ότι το εν λόγω σχέδιο δεν ετοιμάστηκε εντός του επιτελείου και ότι δεν μπορεί να αποδειχθεί το γνήσιο της υπογραφής.

Η τρίτη επιστολή κάνει λόγο για τις μεθοδεύσεις της «χούντας» και αναφέρει ότι τα μέλη της επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα αμφισβήτησης της γνησιότητας του κειμένου. Στην επιστολή παρουσιάζονται μέχρι και ονόματα των αξιωματικών οι οποίοι με εντολή του γραμματέα του διοικητή της πρώτης στρατιάς, στρατηγού Εργκίν Σαϊγκούν, κατέστρεψαν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και έσβησαν τον σκληρό δίσκο υπολογιστών, ο αριθμός των οποίων αναφέρεται επίσης.

Στην ίδια επιστολή αναφέρεται ότι η «χούντα» έχει θέσει υπό παρακολούθηση περίπου 400 ιστοσελίδες, τις οποίες κατηγοριοποίησε ως «ισλαμιστικές», «διαμελιστικές» (φιλοκουρδικές), «αριστερές» κ.λπ. Η επιστολή συνοδεύεται κι από τον κατάλογο των ιστοσελίδων αυτών. Παρατίθεται όμως και δεύτερος κατάλογος ιστοσελίδων που έμμεσα χρησιμοποιεί, όπως αναφέρεται στην επιστολή, η «χούντα», για λόγους προπαγανδιστικούς. Μεταξύ των ιστοσελίδων υπάρχουν και τρεις ελληνικού ενδιαφέροντος. Πρόκειται για τις ιστοσελίδες www.greekmurderers.com, www.yunanli. Com και www.pontuslu.com.

Κατά τα άλλα, οι σχετικές έρευνες συνεχίζονται εκ μέρους του πολιτικού εισαγγελέα, ο οποίος έχει καλέσει ήδη κάποιους αξιωματικούς, μεταξύ των οποίων είναι και ο Τσιτσέκ. Προς το παρόν, έχουν καταθέσει όσοι κλήθηκαν, με εξαίρεση τον πλοίαρχο Τσιτσέκ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Τουρκία