Έντυπη Έκδοση

Τα γυρίζουν τώρα για ΟΤΕ, Olympic Air

Αποστάσεις από τις προεκλογικές δηλώσεις στελεχών της κρατά τώρα η κυβέρνηση για τα θέματα της Ολυμπιακής και του ΟΤΕ.

Ο υφυπουργός Ν. Σηφουνάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο επανακρατικοποίησης της εταιρείας, ενώ έδειξε αρνητικός και σε μια πιθανή απόκτηση από το Δημόσιο μειοψηφικού ποσοστού στην Olympic Air του ομίλου MIG. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», παρατήρησε πως «όταν έχεις ένα μειοψηφικό πακέτο είναι σαν να μην έχεις τίποτα», προσθέτοντας πως η Ολυμπιακή είναι «η μόνη εταιρεία που θα μπορούσε να προσφέρει καθολικές υπηρεσίες».

Η πλευρά της MIG έχει κατά καιρούς δηλώσει ότι δεν θα είχε αντίρρηση σε μια πιθανή είσοδο του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της Olympic Air και πως αν το Δημόσιο το επιθυμεί, μπορεί να προχωρήσει ακόμα και στην κρατικοποίηση της εταιρείας. Ωστόσο, όπως προκύπτει και από τα λεγόμενα του υφυπουργού, κάτι τέτοιο μάλλον δεν πρόκειται να συμβεί.

Οσον αφορά τον ΟΤΕ, ο Ν. Σηφουνάκης κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση πως δημιούργησε τετελεσμένα όταν μεταβίβασε στην Deutsche Telekom επιπλέον 5% του οργανισμού. «Αν θέλει να επανακτήσει τον ΟΤΕ, το Δημόσιο θα πρέπει να δώσει 4 δισ.», σχολίασε ο υφυπουργός. «Θα ήταν παράλογο για την ελληνική κυβέρνηση σήμερα, έτσι όπως είναι τα πράγματα, να προτάξει αυτό και να μην προτάξει τουλάχιστον να εξυγιανθεί η οικονομία, να μπορέσουμε να μειώσουμε το έλλειμμα και στη συνέχεια βεβαίως να δούμε τι θα κάνουμε και μ' αυτό το θέμα», πρόσθεσε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΟΤΕ
Αερομεταφορές και ασφάλεια πτήσεων
Olympic Air
Τηλεπικοινωνίες & ευρυζωνικότητα