Έντυπη Έκδοση

Λαζάνια ελαφρά με σπανάκι

Για 6 άτομα

ΥΛΙΚΑ

ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΥΖΗΘΡΑ-ΣΠΑΝΑΚΙ:
*1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
*300 γρ. σπανάκι φρέσκο, πλυμένο και καλά στεγνωμένο
*4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
*2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
 

ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΖΑΝΙΑ:
*1 πακέτο λαζάνια (φύλλα πάστα) που δεν χρειάζονται βράσιμο
*μείγμα μυζήθρα με σπανάκι (δείτε πιο πάνω)
*1 1/4 φλιτζάνι γάλα
*200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
*1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
*1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Η γέμιση σπανάκι-μυζήθρα:
Σε τηγάνι και χαμηλή φωτιά βάλτε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας πότε πότε να μαλακώσουν. Προσθέστε το σπανάκι, ανακατέψτε καλά και σιγοβράστε το σκεπασμένο, ανακατεύοντας τα πάνω-κάτω μέχρι να μαλακώσει. Αφήστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και λιώστε το στο μπλέντερ. Προσθέστε τη μυζήθρα και δουλέψτε να πάρετε κρεμώδη πολτό.

Η μπεσαμέλ:
Διαλύστε, ανακατεύοντας με σύρμα το αλεύρι στο κρύο γάλα, προσθέστε το μοσχοκάρυδο και βράστε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να δέσει. Βγάλτε από τη φωτιά αμέσως.

Τα λαζάνια:
Απλώστε λεπτή στρώση μπεσαμέλ στον πάτο του ταψιού -κατά προτίμηση πυρίμαχο, πήλινο ή γυάλινο- και βάλτε πάνω μια στρώση λαζάνια. Απλώστε πάνω μια στρώση από τη γέμιση και λίγη ακόμη μπεσαμέλ. Επαναλάβατε 5-7 φορές, ανάλογα με το σκεύος που έχετε διαλέξει. Φροντίστε να τελειώσετε από πάνω με μια καλή στρώση μπεσαμέλ, για να σκεπαστεί καλά όλο το φαγητό. (Μέχρι αυτό το σημείο μπορείτε να έχετε έτοιμο το φαγητό 2-3 ώρες πριν, και να το διατηρήσετε σε θερμοκρασία δωματίου.) Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Πασπαλίστε με την παρμεζάνα και ψήστε 25-30 λεπτά, να τσιτσιρίζει και να ροδίσει από πάνω. Αφήστε 10-15 λεπτά και κατόπιν κόψτε για να σερβίρετε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Νοστιμιές
Στη στήλη
Τα γνήσια της Αγλαϊας
Κύριο θέμα
Πέρα από τη σπανακόπιτα