Έντυπη Έκδοση

«ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠ' ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΦΕ Η Ν.Δ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ»

Για χρεωκοπία της οικονομίας μιλάει ο Γιώργος

Για πρώτη φορά ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός έβαλε στο λεξιλόγιό του τη φράση «χρεωκοπία της οικονομίας» και το έκανε χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση είναι χειρότερη από αυτήν που περιέγραφε η Ν.Δ.

«Η κυβέρνηση δεν θα περιορίσει τις δεσμεύσεις της και δεν θα υπαναχωρήσει από την πολιτική της αναδιανομής του πλούτου» τόνισε ο Γ. Παπανδρέου, χθες στο υπουργικό συμβούλιο «Η κυβέρνηση δεν θα περιορίσει τις δεσμεύσεις της και δεν θα υπαναχωρήσει από την πολιτική της αναδιανομής του πλούτου» τόνισε ο Γ. Παπανδρέου, χθες στο υπουργικό συμβούλιο Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο προϋπολογισμός λαμβάνει υπ' όψιν του τις πραγματικές δυνατότητες που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα και βάζει τα θεμέλια για την ανάκαμψη της οικονομίας σε εύλογο χρόνο. Είναι ένας προϋπολογισμός, είπε, που στοχεύει στην προστασία των αδύναμων πολιτών, στην τόνωση των μεσαίων στρωμάτων και της αγοράς, στον περιορισμό της εγκληματικής σπατάλης και στην κατάκτηση της εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων εταίρων και των διεθνών αγορών για την Ελλάδα.

«Γνωρίζαμε, αλλά...»

Είπε ότι οι πολίτες έδωσαν εντολή στο ΠΑΣΟΚ σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους της μεταπολίτευσης να νοικοκυρέψει το κράτος και να σώσει την οικονομία από τη χρεωκοπία. «Γνωρίζαμε τις δυσκολίες και τις είπαμε ξεκάθαρα πριν από τις εκλογές», είπε, ωστόσο υποστήριξε ότι «η κατάσταση που παραλάβαμε είναι κατά πολύ χειρότερη από αυτή που περιέγραφε η προηγούμενη κυβέρνηση, κι αυτή είναι δυστυχώς η αλήθεια, διπλάσιο έλλειμμα, ιστορικό χρέος, αυτά μας παρέδωσαν».

Παρ' όλα αυτά διαβεβαίωσε και πάλι ότι η κυβέρνηση δεν θα περιορίσει τις δεσμεύσεις της, θα υλοποιήσει τους στόχους της και δεν θα υπαναχωρήσει από την πολιτική της αναδιανομής του πλούτου, που έχει υποσχθεί.

Παράλληλα, στο κλείσιμο της συνεδρίασης και συνοψίζοντας τα όσα ακούστηκαν από τους υπουργούς, έδωσε έμφαση και προτεραιότητα σε τέσσερα θέματα: Το ασφαλιστικό σύστημα, τις ανάγκες του δημοσίου σε υπαλλήλους προς την κατεύθυνση της μείωσης και του εξορθολογισμού (βλέπε και για τα δύο αυτά θέματα ρεπορτάζ παραπλεύρως), της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης και της σύνταξης των επόμενων προϋπολογισμών σε τριετή βάση. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Για το ίδιο θέμα
Ανοίγει το Ασφαλιστικό