Έντυπη Έκδοση

Απογοήτευση και αγανάκτηση σε χιλιάδες που μένουν χωρίς δουλειά

«Στις δικές μας πλάτες παίζουν τα πολιτικά τους παιχνίδια. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καταργώντας τα stage και αφήνοντας στο δρόμο χιλιάδες ανθρώπους, βρίσκει έναν τρόπο να εκδικηθεί τη Ν.Δ. που ήταν στην εξουσία τόσα χρόνια. Και το πράττει εις το όνομα της αξιοκρατίας, σαν δεν ντρέπονται, αδιαφορώντας για όλους εμάς που μένουμε χωρίς δουλειά», λέει στην «Ε» ο Βασίλης Μπαλάσκας από το stage ΟΑΕΔ στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, ένας από τους χιλιάδες απασχολούμενους στα stage, που ταξίδεψαν απ' όλη τη χώρα για να συμμετάσχουν χθες στην πρώτη δυναμική πανελλαδική συγκέντρωσή τους.

Γ. Κουτσογιάννης: «Σε συνεχή ομηρία». Β. Μπαλάσκας: «Παίζουν παιχνίδια».Μ. Καλογερογιάννη: «Μένουμε στο δρόμο». Αντ. Κορακάκης: «Ο αδύναμος πληρώνει» Γ. Κουτσογιάννης: «Σε συνεχή ομηρία». Β. Μπαλάσκας: «Παίζουν παιχνίδια».Μ. Καλογερογιάννη: «Μένουμε στο δρόμο». Αντ. Κορακάκης: «Ο αδύναμος πληρώνει» Η απογοήτευση και αγανάκτησή τους εκφράζεται και μέσα από τα λόγια του Αντώνη Κορακάκη, απασχολούμενου στο Α' Τελωνείο Πειραιά: «Ο αδύναμος την πληρώνει πάντα, καθένας από εμάς για την εξουσία είναι ένας αριθμός, πιόνια που μας χρησιμοποίησαν για να συγκαλύψουν την ανεργία και τώρα μας πετάνε σαν στυμμένες λεμονόκουπες. Δεν μας υπολογίζουν, κάτι που αποδεικνύεται και από το ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μας αποκάλεσε πορτοφολάδες. Ντροπή του, ας κάνει μια βόλτα σε κάποια από τις υπηρεσίες να δει πόσο σκληρά δουλεύουμε και μάλιστα κάτω από τέτοιες συνθήκες. Εχει δουλέψει ποτέ του ο κ. Πάγκαλος για 480 ευρώ, ανασφάλιστος και χωρίς ένσημα;», μας λέει.

Η Μαρία Καλογερογιάννη, συνάδελφος του κ. Κορακάκη, βρίσκεται, όπως λέει στην «Ε», σε απόγνωση. «Στις 21 Ιουλίου λήγει η σύμβασή μου και μένω στο δρόμο, χωρίς ένσημα, λες και όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξα».

Ο Γιάννης Κουτσογιάννης, που απασχολείται στο ΙΚΑ Κομοτηνής, μας λέει ότι «μας καλλιέργησαν την ελπίδα πως κάποια στιγμή θα μονιμοποιηθούμε, αφού εργαζόμασταν κανονικά, η μόνη μας διαφορά από τους μόνιμους ήταν ότι εμείς δεν είχαμε εργασιακά δικαιώματα. Μας είχαν σε μια συνεχή ομηρία. Ολα αυτά τα χρόνια νιώθαμε αδικημένοι και μετέωροι, τώρα νιώθουμε και πικρία και αγανάκτηση».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απασχόληση και ανεργία