Έντυπη Έκδοση

Ξεσπαθώνουν για το παλιό εργοστάσιο της ΑΓΝΟ στη Σταυρούπολη

Ξεσπαθώνει για το παλιό εργοστάσιο της «ΑΓΝΟ» στη Σταυρούπολη το απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο. «Είναι χαρακτηρισμένος χώρος πρασίνου. Καμιά συζήτηση για οτιδήποτε άλλο», τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, μετά και το δημοσίευμα της «Ε» (23/11 - σελ. 18), με αφορμή μελέτη αξιοποίησής του, που παρουσιάζεται σε ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη.

Το δημοτικό συμβούλιο καλεί τους πολίτες ν' αντισταθούν στα σχέδια τσιμεντοποίησης Το δημοτικό συμβούλιο καλεί τους πολίτες ν' αντισταθούν στα σχέδια τσιμεντοποίησης Το δημοτικό συμβούλιο καλεί τους φορείς, τους συλλόγους και τα νεοεκλεγέντα όργανα της αυτοδιοίκησης του «καλλικρατικού» διευρυμένου Δήμου Παύλου Μελά (Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία), «ν' αντισταθούν στην τσιμεντοποίηση της περιοχής με τον ψευδεπίγραφο τίτλο Green City».

Στο μεταξύ, η δημοτική κίνηση «Αλληλεγγύη για το κοινό μας μέλλον», που γεννήθηκε μέσα από τις δράσεις κινήσεων πολιτών για την απόδοση των χώρων των πρώην στρατοπέδων Παύλου Μελά και Καρατάσιου, για την απομάκρυνση των τοξικών της ΔΙΑΝΑ και την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου, τονίζει:

«Το μάστερ πλαν παρουσιάζεται λίγες μέρες μετά τις δημοτικές εκλογές, όπου το θέμα του ΑΓΝΟ είχε αναδειχθεί από εμάς ως μείζον πολιτικό ζήτημα της περιοχής. Η μελέτη αυτή εν ονόματι της "πράσινης ανάπτυξης" προβλέπει την οικοδόμηση ενός χώρου ο οποίος εξακολουθεί να είναι χώρος πρασίνου».

Τόσο το απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο όσο και η δημοτική κίνηση «Αλληλεγγύη» επισημαίνουν:

* Σύμφωνα με το ισχύον ρυμοτομικό διάταγμα, ο χώρος του ΑΓΝΟ είναι χώρος πρασίνου.

* Οι όποιες προηγούμενες προσπάθειες για ένταξη των 13 στρεμμάτων του ΑΓΝΟ στην πολεοδομική ενότητα της Πρόνοιας και η οικοδόμηση με συντελεστή δόμησης 2,4 είναι αντίθετες με το κοινό αίσθημα των κατοίκων και του δημοτικού συμβουλίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Περιβάλλον & οικολογία
Πάρκα/Πλατείες/Ελεύθεροι χώροι