Έντυπη Έκδοση

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΤΕΛΗ

Σε αδιέξοδο οικολογικά έντυπα της Δυτ. Ελλάδας

Σοβαρό θέμα επιβίωσης έχει προκύψει για τα μη κερδοσκοπικά έντυπα των Περιβαλλοντικών Συλλόγων της Δυτικής Ελλάδας, μετά την ψήφιση του άρθρου 48 του νόμου 3986/2011 και της κατ' εφαρμογήν αυτού απόφασης 14403/ 01-08-2011 του υπουργού Επικρατείας Ηλία Μόσιαλου.

Αυτό καταγγέλλουν οι υπεύθυνοι για τα περιοδικής έκδοσης έντυπα των συλλόγων (Εν αιθρία - Οικολογική Κίνηση Πάτρας, Υπαιθρος - Σύλλογος Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος ΚΥ Χαλανδρίτσας, Πρόσωπο - Κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ), τα οποία δεν εκδίδονται από πρόσωπα που έχουν την επαγγελματική ιδιότητα του εκδότη ή του δημοσιογράφου.

Τα έντυπα της κατηγορίας αυτής, συνδρομητικού χαρακτήρα, δεν δικαιούνται πλέον μειωμένο ταχυδρομικό τέλος, κάτι που πολλαπλασιάζει το κόστος διακίνησής τους και τα οδηγεί σε αδιέξοδο.

Με επιστολή τους προς τους βουλευτές, οι υπεύθυνοι των εντύπων ζητούν να μην καταργηθεί το ευνοϊκό καθεστώς ταχυδρομικών τελών για τα μη επαγγελματικά έντυπα. «Με δεδομένο ότι τα έντυπα αυτά, που είναι εθελοντικές δημιουργικές προσπάθειες ενεργών πολιτών και ζωντανή άσκηση του δικαιώματος της ελευθερίας του Τύπου,

* παίζουν σημαντικό ρόλο στην ενημέρωση του κοινού,

* συμβάλλουν στην ανάδειξη τοπικών αιτημάτων, προϊόντων και παραγωγικών δυνατοτήτων,

* προσφέρουν βήμα και δίνουν μάχες σε θέματα περιβάλλοντος, πολιτισμού, τοπικών παραδόσεων και παραγωγής,

*στηρίζουν τοπικά τυπογραφεία και άλλες επιχειρήσεις,

* διακινούνται κυρίως συνδρομητικά. Σας ζητούμε να στηρίξετε πολιτικά στη Βουλή και με όποιο άλλο τρόπο κρίνετε κατάλληλο το αίτημά μας», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Επικρατείας
Περιβάλλον & οικολογία