Τελευταίες Ειδήσεις


 • Δόνηση 5 Ρίχτερ στη Χαλκιδική
  Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:28 το πρωί, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κασσάνδρας, 90 χλμ νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης.

 • Μεγάλες ζημιές στους μεταφορείς από το ρωσικό εμπάργκο
  Aνεργία και υποαπασχόληση στον κλάδο Kραυγή αγωνίας από τους μεταφορείς για τις συνέπειες του ρωσικού εμπάργκο. Όπως σημειώνει η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, οι μεταφορείς βρίσκονται εκτός αποζημιώσεων. Στα 10 εκατ. η ζημιά και 300 φορτηγά εκτός εργασίας.

 • Εργασιακή απορρύθμιση και στην πολεμική αεροπορία
  Ωράριο «λάστιχο» Όταν και η ένωση στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής φτάνει να καταγγέλλει παραβιάσεις ωραρίων εργασίας, τότε μπορεί κανείς να βγάλει το συμπέρασμα ότι η εργασιακή απορρύθμιση είναι γενικευμένη.

 • Ανεβαίνει ο υδράργυρος
  Η θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στην κεντρική και νοτιά ηπειρωτική χωρά την Παρασκευή. Πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες τις απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

 • Αντιφασιστικό μπλόκο στην ορκωμοσία χρυσαυγιτών στο Δήμο Αθηναίων
  Με συγκέντρωση την Παρασκευή 29 Αυγούστου Φωτογραφία Σπύρος Τσακίρης Συγκέντρωση στην ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου στο Δήμο Αθηναίων, την Παρασκευή 29 Αυγούστου 4μμ στο Γκάζι στο κτήριο του 9,84, με στόχο την έκφραση της αντίθεσης στην παρουσία νεοναζιστών δημοτικών συμβούλων, καλεί η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή.

 • Διορισμούς δασκάλων ζητά η ομοσπονδία τους
  "Διακυβεύεται η ομαλή έναρξη του νέου σχολικού έτους" Αίτημα για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, από την οποία απαιτεί μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και την ολοκλήρωση των υπηερσιακών μεταβολών, κατατέθηκε από τη διδασκαλική ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), με επιστολή της προς το υπουργείο.

Περισσότερες ειδήσεις

Ελλάδα: Ειδήσεις και Αρθρα της εφημερίδας


 • Οι Ρωμιοί της Πόλης είναι «λίγοι και αμέτρητοι»
  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Με τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΛΙΑΡΗ Η Παναγία του Πέρα, ο πρώτος μεγαλοπρεπής ορθόδοξος χριστιανικός ναός που έχτισε η ελληνική κοινότητα στα τέλη του 18ου αιώνα Η Κοινότητα Σταυροδρομίου της Πόλης, που επιπλέον έχει και τον τίτλο «Μεγαλώνυμος» καταλαμβάνει χωροταξικά την ευρύτερη περιοχή του Beyoglu του ιστορικού Πέρα, του τόπου που είναι και σήμερα το κέντρο της Πόλης και υπήρξε το κέντρο της Ρωμιοσύνης από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι την παρακμή από τη δεκαετία του 1960 και εξής.

 • Προς παρακμή της Ευρώπης;
  **Αρθρο του Βασίλη Νέδου στην «Καθημερινή» (20.8.2014) Του Τάσου Αναστασίου στην «Αυγή» (20.8.2014) «Πριν από 130 χρόνια, ένας Γερμανός τραπεζίτης πληροφορούσε κάποιον νεότερο, ανερχόμενο επιχειρηματία ότι η θεωρητική (πανεπιστημιακή) μόρφωση ήταν κάτι σαν «μέσο απόλαυσης για τις στιγμές της ανάπαυλας, όπως το πούρο μετά το μεσημεριανό γεύμα».

 • Ο «Αλλος Δρόμος» εκπροσώπων και Λαού
  Ως «μονόδρομος» διαφημίζεται το δάνειο επιπλέον ενός δισ. ευρώ ως δόση που πρέπει να πάρουμε. Που σημαίνει να το επιβαρυνθούν οι γενεές των Ελλήνων, να το πληρώσει ο ελληνικός λαός είτε με περικοπές μισθών, συντάξεων είτε με πρόσθετη φορολόγησή του ή με «επιμήκυνση» του χρόνου που θα το πληρώνει, αυτός και η οικογένειά του, και τα παιδιά του, ακόμα και τα σημερινά εγγόνια του θα πληρώνουν. «Επιμήκυνση» ίσον μεταφόρτωση σε... εγγόνια.

 • Οι σχέσεις των γονέων με τα παιδιά
  Η θέση του παιδιού στην οικογένεια σχετίζεται άμεσα με τον τρόπο ένταξής του σ' αυτή. Το μοναχοπαίδι συγκεντρώνει όλο το ενδιαφέρον της οικογένειας. Η υπερβολική αγάπη τού δημιουργεί αδυναμία και πλήξη, αδυναμία ανάπτυξης πρωτοβουλίας εντός και εκτός σχολείου.

 • Τα βακούφια
  «Οι εξελίξεις στα βακούφια τα τελευταία χρόνια είναι θετικές, αλλά χρειάζεται ακόμη δουλειά. Πολλά ακίνητα επιστρέφονται, αλλά και πολλά είναι ακόμα αυτά που διεκδικούμε και δεν μας τα έχουν δώσει» προσθέτει ο Γιώργος Παπαλιάρης. «Ο νομός δίνει δυνατότητες για καλύτερη εκμετάλλευση της κοινοτικής περιουσίας και πλέον είναι στο χέρι μας να το κάνουμε.

 • Κ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ: ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ 30 ΕΚΑΤ. ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. Πουλάνε τρέλα και μοιράζουν υποσχέσεις
  «Θερμή» υποδοχή στην υφυπουργό Υγείας επεφύλαξαν οι εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Από το αν η Ε.Ε. θα δώσει τα 30 εκατ. ευρώ που ζητάει το υπουργείο Υγείας ή από το αν περισσέψουν πόροι από τα άλλα υπουργεία εξαρτάται η πορεία της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, σύμφωνα με τα όσα δεν είπε αλλά σαφώς εννόησε χθες στη Θεσσαλονίκη η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα.

 • Αλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε το πηλήκιο του αλλιώς
  Στο «γνωστό πλαίσιο της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων και «δεδομένων»» κινήθηκαν -σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων- οι κρίσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες στην ΕΛ.ΑΣ. κατά το νέο οργανόγραμμα του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια.

 • Σύροι ζητούσαν λύτρα από Σουδανό
  Τον απήγαγαν με τη βία και τον εξανάγκασαν να επικοινωνήσει με συμπατριώτη του απαιτώντας εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο.

 • ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Ερμαιο της ΔΕΗ τα νοικοκυριά
  Το λόμπι των μεγάλων πιέζει, όπως λέγεται, να μη σπάσει η πίτα σε πολλά μικρά κομμάτια Πορευθείτε με όριο τα 10 kw και αργότερα καλύπτουμε και τις άλλες απαιτήσεις, ανεβάζοντας τον πήχυ στα 80 kw, φαίνεται να είναι η κατεύθυνση που δίνουν οι σύμβουλοι τεχνοκράτες του ΥΠΕΚΑ για το θέμα προώθησης της αυτοπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με εργαλείο το net-metering.

 • ΠΟΙΟΙ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ Δύο εξεταστικές για τους φοιτητές που «λιμνάζουν»
  Προς διαγραφή το 90%-92% των 120.000 «αιωνίων» στα ΑΕΙ και το 60% των 50.000 στα ΤΕΙ Οσοι έδωσαν έστω και ένα μάθημα τα τελευταία δύο ακαδημαϊκά έτη δεν διαγράφονται από τα Πανεπιστήμια. Οι υπόλοιποι στις 31 Αυγούστου θα δουν την έξοδο, σύμφωνα με τη ρύθμιση που συνομολόγησαν πρυτάνεις ΑΕΙ, πρόεδροι ΤΕΙ και ο υπουργός Παιδείας.