Τελευταίες Ειδήσεις


 • Συλλαλητήριο κατά της διαθεσιμότητας
  φωτ.αρχείου Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας περισσότεροι από 2.000 εκπαιδευτικοί και να καταργηθούν ειδικότητες των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, η ΟΛΜΕ διοργανώνει σήμερα συλλαλητήριο κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων -στις 12:30 το μεσημέρι -έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.Θα προηγηθεί πορεία από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ έως το υπουργείο.

 • Γρηγοράκος: «Πονάω για τα ράντσα»
  Η τυχαία συνάντηση με τους γιατρούς της Αχαΐας Iδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποσπάσματα που παραθέτουμε από ενημερωτικό σημείωμα της ένωσης ιατρών του νομού Αχαΐας, για τις επαφές που είχαντόσο με υπηρεσιακούς παράγοντες, όσο και τυχαία με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας.

 • Kάτοικοι Χαλκιδικής: Καταγγέλλουν ξεπούλημα των δασικών εκτάσεων
  Μέσα από νέο νομοσχέδιο Στο στόχαστρό τους το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

 • «Σταματήστε τη σφαγή στη Γάζα» απαιτούν τα συνδικάτα
  Οι εργαζόμενοι στο πλευρό των αμάχων της Παλαιστίνης Πάντα τα συνδικάτα των εργαζομένων ανταποκρίνονταν σε κάθε δραστηριότητα που είχε στόχο την προάσπιση της ειρήνης και το σταμάτημα πολέμων και εισβολών. Και αυτή τη φορά δίνουν το παρόν, απαιτώντας να σταματήσει η σφαγή στην Παλαιστίνη.

 • ΟΛΜΕ: Απαιτούνται περισσότερες μεταθέσεις εκπαιδευτικών
  7.000 αποχωρήσεις από το καλοκαίρι του 2013 έως σήμερα Για μικρό αριθμό μεταθέσεων εκπαιδευτικών, οι οποίες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί ενώ τελειώνει ο Ιούλιος, κάνει λόγο η ΟΛΜΕ, καταγγέλλοντας το υπουργείο Παιδείας ότι δεν λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των σχολείων.

 • Κρήτη: Νέες διαμαρτυρίες για τα χημικά
  Θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες Σύσσωμη η τοπική κοινωνία της Κρήτης, συνεχίζει τις κινητοποιήσεις με αφορμή την υδρόλυση των χημικών της Συρίας στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου.

Περισσότερες ειδήσεις

Ελλάδα: Ειδήσεις και Αρθρα της εφημερίδας


 • ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΓΚΡΙΖΟΥΣ ΚΑΙ ΑΧΡΩΜΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΚΟΡΠΙΖΟΝΤΑΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑ Πολύχρωμα θαύματα για παιδιά που δοκιμάζονται
  Η ομάδα έχει ένα βασικό πυρήνα 25-30 ζωγράφων Ειδικότητά τους, να γεμίζουν χρώματα τα γκρίζα και άχρωμα σχολεία. Με πινέλα στο χέρι και έμπνευση που ξεχειλίζει, σχεδιάζουν παιχνίδια και αερόστατα, θαλασσογραφίες, παραλίες, αμμουδιές με ξεφωνητά παιδιών, ονειρότοπους εκεί που η ανάγκη επιβάλλει ένα πιο χαρούμενο περιβάλλον.

 • Η ψυχική ανισορροπία σε ποίηση και λογοτεχνία
  Συνέντευξη με τον ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΡΗΓΑΤΟ «Τι με ρωτάς για την καρδιά του αμαρτωλού; Κατέχω την καρδιά του ενάρετου, κι είν' όλοι οι δαιμόνοι μέσα» ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ Οι ανθρώπινες κοινωνίες διαχρονικά αντιμετώπισαν με ξεχωριστό τρόπο τα άτομα εκείνα που η λογική τους εμφάνιζε αποκλίσεις από εκείνη των πολλών. Κάποτε χαρακτηρίζονται ένθεοι, θεόληπτοι, νυμφόληπτοι, μουσόληπτοι κ.λπ., αναλόγως με τη θεότητα που τους κατελάμβανε. Σε άλλες εποχές τούς έλεγαν δαιμονισμένους και άλλοτε τρελούς ή ψυχασθενείς.

 • 3 μηχανικοί για την ΑΣΠΑΙΤΕ
  Ευκαιρία για απασχόληση προσφέρει σε πτυχιούχους μηχανικούς και γραφίστες η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), η οποία προτίθεται να συνάψει τρεις συμβάσεις έργου, στο πλαίσιο υλοποίησης της ερευνητικής πρότασης («Εκπαίδευση και διά Βίου Μάθηση»), που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

 • INTERNATIONAL LIFE Πορεία ανάπτυξης και το 2014
  Δυναμική πορεία και ανάπτυξη της International Life διαφαίνεται από τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2014 της εταιρείας.

 • INTERAMERICAN Η αξία της ομαδικής ασφάλισης
  Αισθητή ήταν η παρουσία της Interamerican στο συνέδριο «HR in Action» για το ανθρώπινο δυναμικό, που οργανώθηκε πρόσφατα στο κέντρο «Δαΐς», στο Μαρούσι.

 • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Ποιοι κινδυνεύουν από τις ανατροπές που προωθούν κυβέρνηση και δανειστές Στα σαγόνια της Τρόικας
  Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την πρόωρη συνταξιοδότηση: Αλλαγές με υψηλά ρίσκα για ασφαλισμένους που συνταξιοδοτούνται πριν από τα συμβατικά όρια ηλικίας δρομολογεί το υπουργείο Εργασίας. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ενοποίησης» με έναν... κουμπαρά, όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι εισφορές και από τον οποίο θα καταβάλλονται όλες οι συντάξεις, αποσαθρώνει το δικαίωμα σύνταξης για πολλές κατηγορίες εργαζομένων, όπως οι μητέρες, οι εργαζόμενοι σε Βαρέα και Ανθυγιεινά, οι ένστολοι και όσοι βγαίνουν με πρόωρη και μειωμένη σύνταξη. Αναλυτικά όλες οι κατηγορίες ασφαλισμένων που κινδυνεύουν, αλλά και όλοι όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης και αποφεύγουν τα σαγόνια της τρόικας, στο ένθετο ΕΡΓΑΣΙΑ και Ασφάλιση. Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΛΤΗ

 • ΟΑΕΔ Πρόγραμμα για 900 άνεργους
  Δημόσια πρόσκληση έως τις 31 Αυγούστου απευθύνει ο ΟΑΕΔ σε ανέργους έως 35 ετών, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα προώθησης στην απασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών καινοτόμων πρωτοβουλιών.

 • Πότε παίρνω σύνταξη
  Στείλτε μας τις απορίες και τα ερωτήματά σας για το πότε θα πάρετε σύνταξη και τον τρόπο υπολογισμού της, στην ηλεκτρονική διεύθυνση ergasia@eleftherotypia.net. Θα δημοσιευθούν στην «Ε» με σειρά προτεραιότητας.

 • ΟΡΚΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ Συνεχίζουν στο ΙΚΑ
  Στο ΙΚΑ ασφαλίζονται όσοι λογιστές έχουν συνάψει σύμβαση εξαρτημένης εργασίας.

 • ΣΥΜΜΑΧΙΑ Σύμπραξη Δημοσίου - ιδιωτών
  Το πιλοτικό πρόγραμμα «Συμμαχία για την Εργασία» επιλέχθηκε και εντάχθηκε στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία «PARES», η οποία ενισχύει την ανάπτυξη συνεργασιών, μεταξύ δημόσιων, ιδιωτικών και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα υπηρεσιών απασχόλησης.