Ηλεκτρονική Έκδοση

Ζητά τη λήψη μέτρων στις Ατμοηλεκτρικές Μονάδες

Συστάσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος προς τη ΔΕΗ

Ύστερα από καταγγελίες για ρύπανση στην περιοχή της Πτολεμαΐδας

Την άμεση λήψη μέτρων προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία ζητά από τη ΔΕΗ το υπουργείο Περιβάλλοντος, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο λεκανοπέδιο Πτολεμαϊδας-Κοζάνης και τις καταγγελίες για ρύπανση της περιοχής από τη λειτουργία του λιγνιτωρυχείου και του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου Κοζάνης

Συγκεκριμένα το υπουργείο έδωσε εντολή στη ΔΕΗ να προχωρήσει σε μείωση φορτίων στις Ατμοηλεκτρικές Μονάδες και να περιορίσει τη δραστηριότητα των εργολάβων στα Ορυχεία.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Περιβάλλοντος, κατόπιν εντολής του, κλιμάκιο Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του τομέα Βορείου Ελλάδος επιθεώρησε το λιγνιτωρυχείο, τον ΑΗΣ και τη γραμμή μεταφοράς τέφρας, προκειμένου να διαπιστώσει εάν τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι και υπάρχει συμμόρφωση των υπευθύνων. Όπως διαπιστώθηκε, οι υψηλές συγκεντρώσεις σωματιδιακών ρύπων ήταν αποτέλεσμα των ιδιαίτερων κλιματολογικών συνθηκών (πλήρης άπνοια, θερμοκρασιακή αναστροφή κ.α) που επικράτησαν στη περιοχή, σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη εκκίνηση, μετά από βλάβη, δύο Ατμοηλεκτρικών Μονάδων του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι παραμένει δεδομένη η θέση για μετάβαση στην εποχή της ενέργειας χαμηλών ή και μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ενώ γνωστοποιεί ότι θα υπάρξει διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να αντιμετωπιστούν συνολικά και τα άλλα προβλήματα της περιοχής.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ)
ΔΕΗ