Έντυπη Έκδοση

«Δεν αρκούν προσλήψεις στις ΜΕΘ, χρειάζεται και εκπαίδευση»

Πέντε μήνες απαιτούνται για να εκπαιδευτούν οι νοσηλευτές που θα προσληφθούν για να στελεχώσουν τις νέες κλίνες ΜΕΘ.

Αυτό τονίζει, μιλώντας στην «Ε», ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.), Ρίζος Ριζόπουλος.

Οπως λέει, θα έπρεπε ήδη να είχαν γίνει βήματα για να αντιμετωπιστεί η έξαρσης της πανδημίας της νέας γρίπης. «Οι νοσηλευτές που θα προσληφθούν για να στελεχώσουν τις 90 κλίνες ΜΕΘ που θα λειτουργήσουν, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της υπουργού Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, δεν είναι εκπαιδευμένοι στις απαιτήσεις της ΜΕΘ. Θα πρέπει να μάθουν από τους παλιότερους, όπως γίνεται τόσα χρόνια, καθώς δεν υπάρχει στην Ελλάδα εκπαίδευση των νοσηλευτών στις ΜΕΘ.

«Υπάρχει λύση, αλλά έπρεπε να ξεκινήσει ήδη από το προηγούμενο διάστημα», τονίζει ο Ρ. Ριζόπουλος. Να επιλεγούν νοσηλευτές με εμπειρία στις ΜΕΘ, να τους δοθούν κίνητρα για να μετακινηθούν εθελοντικά στις ΜΕΘ και να προσφέρουν παράλληλα, ημερησίως, δίωρη εκπαίδευση στους συναδέλφους τους, για να αυξηθεί το νοσηλευτικό προσωπικό που θα στελεχώσει τις ΜΕΘ στη διάρκεια της έξαρσης της πανδημίας. Ετσι, οι νέοι νοσηλευτές που θα προσληφθούν, θα μπορέσουν να καλύψουν τα κενά που θα αφήσουν οι παραπάνω στις άλλες κλινικές των νοσοκομείων».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Μεταδοτικές ασθένειες και αντιμετώπιση