Έντυπη Έκδοση

ΕΔΕ και για την κουκουλο-αστυνομία

Οι αστυνομικοί που ήταν σε υπηρεσία την περασμένη Δευτέρα κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων είχαν εντολή να έχουν καθαρό πρόσωπο και όχι να φοράνε κουκούλα, λέει σε χθεσινή δήλωσή του ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων Βασίλης Στεφανουδάκης, με αφορμή το βίντεο που δείχνει ξεκάθαρα κουκουλοφόρους μεταξύ των αστυνομικών.

Οι κουκουλοφόροι αυτοί είναι αστυνομικοί, παραδέχεται ο κ. Στεφανουδάκης και τονίζει ότι το αποτέλεσμα της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) θα ανακοινωθεί.

«Οι οδηγίες ανέφεραν ότι η Αστυνομία έχει καθαρό πρόσωπο και απευθύνεται σε κάθε περίπτωση σε ανθρώπους. Η θέση μας ξεκάθαρα είναι ότι ο αστυνομικός έχει και πρόσωπο καθαρό και στοιχεία και ονοματεπώνυμο. Και δεν έχει κανένα λόγο να κρύψει ούτε το πρόσωπό του ούτε τα στοιχεία του. Αυτή είναι η πάγια αρχή και οι εντολές μας προς όλους τους αστυνομικούς.

Το συγκεκριμένο γεγονός για το οποίο έχει διαταχθεί Ενορκη Διοικητική Ερευνα (ΕΔΕ) από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης και ερευνάται τι και πώς ακριβώς συνέβη, εκτιμώ ότι είναι ένα ατυχές γεγονός, μεμονωμένο, το οποίο έλαβε χώρα από τους συγκεκριμένους αστυνομικούς, πάνω στην ένταση των περιστάσεων εκείνης της στιγμής. Λειτούργησαν έτσι χωρίς να το αντιληφθούν, εκτιμώ, ούτε οι προϊστάμενοί τους. Και κατεγράφη από αυτούς που κατεγράφη και το είδαμε όλοι. Η ΕΔΕ γίνεται από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης και όταν ολοκληρωθεί θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα και ανάλογα θα επιβληθούν οι πειθαρχικές κυρώσεις που προβλέπονται».

Για τις άσεμνες χειρονομίες ο κ. Στεφανουδάκης επανέλαβε ότι διενεργείται ΕΔΕ και τόνισε ότι «εάν αυτά έχουν γίνει, δεν δικαιολογούνται».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Αλέξης Γρηγορόπουλος