Ηλεκτρονική Έκδοση

Καταγγέλει «κυκλώματα προστασίας»

«Γροθιά» στην υπόθεση Siemens - Ζαγοριανού από τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου

Τι λέει για το ρόλο Τέντε και Καλαμίδα

Κύκλωμα προστασίας του πρώην ανακριτή της Siemens Νίκου Ζαγοριανού που ελέγχεται ποινικά και πειθαρχικά γιa τους χειρισμούς του στην ανάκριση γιά την υπόθεση καταγγέλλει ο παλαιότερος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην προϊστάμενος επιθεώρησης δικαστηρίων, Ιωάννης Παπανικολάου.

Ο κ. Παπανικολάου, με επιστολή του, που κοινοποίησε στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου τονίζει ότι κατά τη διάρκεια του πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος του κ. Ζαγοριανού, βρέθηκε αντιμέτωπος με "ένα σκληρό και αδίστακτο πολυπρόσωπο μηχανισμό προστασίας του ελεγχόμενου και του ανακριτικού του έργου".

Ο κ. Παπανικολάου προχωρά ένα ακόμη βήμα και  και ζητά από τη δικαιοσύνη να αποκαλύψει ποιοί είναι αυτοί που παρείχαν την κάλυψη, ενώ χαρακτηρίζει μέγιστο σκάνδαλο την υπόθεση της Siemens που "όζει αποπνέουσα οσμές διαφθοράς αδιαφάνειας και ανομίας σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος" .

Σοβαρές είναι οι επικρίσεις του κ. Παπανικολάου και κατά του προέδρου του Αρείου Πάγου, Γιώργου Καλαμίδα, επειδή δεν του κοινοποίησε την αίτηση εξαίρεσης που είχε καταθέσει εναντίον του ο ανακριτής Ζαγοριανός προκειμένου να δώσει εξηγήσεις,δικαίωμα που δεν στερήθηκε -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- ούτε επί χούντας.

Επίσης, σκληρή είναι και η κριτική που ασκεί κατά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, σημειώνοντας ότι επιχείρησε να του αφαιρέσει τον πειθαρχικό φάκελο που είχε σχηματίσει κατά του Ν. Ζαγοριανού σε μια προσπάθεια φίμωσης για να αποτρέψει την τελική του κρίση.

Διαβάστε επίσης:

Στο Πειθαρχικό ο Νίκος Ζαγοριανός

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

4 σχόλια

1 Ο/Η Κάτοχος Β΄θέσης στο βυθιζόμενο Τιτανικό μας έγραψε: (πριν 10 έτη)
Αν ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου έχει δίκιο, ισχύει η ρήση πως "σε αυτή τη χώρα δεν πρέπει να μας εκπλήσσει τίποτε". Η Ελλάδα μοιάζει με τον Τιτανικό και οι πολιτικοί της με τους μουσικούς στο κατάστρωμα του πλοίου καθώς αυτό βυθίζεται. Έχουμε στήσει ένα θεότρελο πάρτι απολαμβάνοντας τις στιγμές. Όλοι μαζί στον πάτο, αδέρφια!
2 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε: (πριν 10 έτη)
Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Ο Σανιδάς!
3 Ο/Η ανώνυμος έγραψε: (πριν 10 έτη)
αν τον είχαν κάνει πρόεδρο του αρείου πάγου τον κ παπανικολάου θα μιλούσε έτσι σήμερα: προφανώς κάτι του έχουν υποσχεθεί για να μιλάει έτσι, θα φανεί πάντως το επόμενο διάστημα. Αυτοί που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα γνωρίζουν οτι ουδεμία σχέση έχουν με τηνπραγματικότητα οι θέσεις του και πραγματικά είναι παρήγορο αυτό για τα όσα ανεδαφικά καταγγέλει
4 Ο/Η Σαρ έγραψε: (πριν 10 έτη)
Tο θέμα δεν είναι αγαπητοί φίλοι οι παρανομίες του Σανιδά αλλά πως η δικαιοσύνη λειτουργούσε και λειτουργεί όπως ο δημόσιος τομέας και πως πρέπει να αλλάξει. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται κάποιος πρωθυπουργός ο οποίος θα κόψει κώλους.Έχει τα κότσια ο Γιώργης και οι συνεργάτες του να το κάνουν; Μετά το περιστατικό του Ρόβλια δεν νομίζω.Για να είμαστε όμως αντικειμενικοί πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 4

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπόθεση Siemens
Για το ίδιο θέμα
Στο Πειθαρχικό ο Νίκος Ζαγοριανός