Ηλεκτρονική Έκδοση

Σχέδιο ενίσχυσης των δρόμων που δέχονται την κυκλοφορία των Τεμπών

 Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται, σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης που έχει δημιουργηθεί στο οδικό δίκτυο της κεντρικής Ελλάδας, μετά την κατολίσθηση στα Τέμπη, που είχε ως συνέπεια να διακοπεί η συγκοινωνία στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Με το σχέδιο αυτό που παρουσίασε σήμερα  η γενική γραμματέας της Περιφέρειας, Πόπη Γερακούδη, προβλέπονται παρεμβάσεις, κυρίως με την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, για τους τρεις οδικούς άξονες, που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή για να παρακαμφθούν τα Τέμπη, δηλαδή:

• Την παραλιακή οδό του νομού Λάρισας, την οποία χρησιμοποιούν επιβατικά αυτοκίνητα,
•  την εθνική οδό Λάρισας-Ελασσόνας-Κατερίνης (μέσω Αγίου Δημητρίου), την οποία χρησιμοποιούν ελαφρά φορτηγά και,
•  την εθνική οδό Λάρισας-Ελασσόνας-Κοζάνης η οποία χρησιμοποιείται για τα βαρέα φορτηγά.

Σύμφωνα με την κ. Γερακούδη, οι δυνάμεις που υποστηρίζουν το σχέδιο και προέρχονται κατά μείζονα λόγο από τη Λάρισα με συνδρομή και από τους υπόλοιπους νομούς της Θεσσαλίας, ενισχύεται με 4 μονάδες ασθενοφόρων και 4 πυροσβεστικών (αυτοκίνητα στελεχωμένα με προσωπικό), τα οποία θα βρίσκονται σε επιλεγμένα σημεία των οδικών αξόνων έτοιμα να παράσχουν βοήθεια.

Ακόμη, έχουν ενοικιαστεί γκρέιντερ (για αποχιονισμό), καθώς και ένα ειδικό γερανοφόρο όχημα το οποίο θα βρίσκεται στο δρόμο Λάρισας-Ελασσόνας, στο ύψος της Μελούνας, όπου συχνά σε περιόδους παγετού ή χιονιού, «διπλώνουν» φορτηγά με συρόμενα.

Επίσης, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η επιπλέον σήμανση στους τρεις αυτούς οδικούς άξονες.

Η γ.γ. της Περιφέρειας αναφέρθηκε και στο υπολογιζόμενο κόστος αυτού του σχεδίου, το οποίο, για μένα το θεσσαλικό χώρο εκτιμάται στα 6 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 2-2,5 εκατ. ευρώ θα δαπανηθούν για τις παρεμβάσεις σε Δυτική και Κεντρική Μακεδονία (περιοχές Κοζάνης και Αγίου Δημητρίου Πιερίας, αντίστοιχα). 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Οδικό δίκτυο και ασφάλεια
Κύριο θέμα
Οδικό χάος στη Λάρισα λόγω Τεμπών