Έντυπη Έκδοση

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Εμφραγμα από την απόλυση συμβασιούχων

Ξεκρέμαστο μένει από σήμερα το Νοσοκομείο Βόλου, καθώς ολοκληρώνεται η μεγάλη έξοδος των 77 συμβασιούχων των οποίων έληξε η οκτάμηνη σύμβαση και πρέπει να αποχωρήσουν από την εργασία τους.

Επιπλέον την πόρτα της εξόδου είδαν τις προηγούμενες ημέρες και 25 συμβασιούχοι μέσω Stage, γεγονός που κάνει τους υπεύθυνους να λαμβάνουν μέτρα κόβοντας άδειες και ρεπό σε βάρος των υπόλοιπων εργαζομένων.

Σύμφωνα με τη διοικητή του Νοσοκομείου Μαρία Καρά, το πρόβλημα είναι μεγάλο, γι' αυτό και χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το θέμα. «Αποφασίσαμε να περικόψουμε άδειες και ρεπό εργαζομένων. Αυτό που ακούγεται, χωρίς να είναι κάτι επιβεβαιωμένο, είναι πως το υπουργείο θα βγάλει ΦΕΚ για τη διενέργεια διαγωνισμού για πρόσληψη συμβασιούχων. Ελπίζουμε αυτό να γίνει άμεσα», σχολίασε η κ. Καρά.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Λεωνίδας Αναστασίου, τόνισε πως «υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και από σήμερα αυτό θα διογκωθεί. Ορισμένα τμήματα απασχολούσαν κατά 50% σχεδόν εργαζομένους με συμβάσεις, που τώρα πρέπει να φύγουν».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας