Έντυπη Έκδοση

Δημοψήφισμα ζητεί και ο Αμβρόσιος για την ιθαγένεια

Η απονομή ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο, «δυναμιτίζει την εθνική μας συνοχή και την καθαρότητα της φυλής μας».

Ο ιεράρχης, δηλώνοντας ότι ανήκει «στους μη "μοντέρνους" ιεράρχες, που ένεκα της ηλικίας μπορεί και να έχουν "απηρχαιωμένες απόψεις" και "σκουριασμένες" πια ιδέες», προτείνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα της ιθαγένειας. Ο μεγαλύτερος φόβος του ιεράρχη είναι ότι οι περισσότεροι μετανάστες είναι μουσουλμάνοι. «Αυτό και μόνον το γεγονός, ότι δηλαδή στη συντριπτική πλειονότητά τους είναι μουσουλμάνοι, με προβληματίζει πάρα πολύ, ενώ αν επρόκειτο για οπαδούς άλλου θρησκεύματος ή και για δηλωμένους αθέους ακόμη, δεν θα ανησυχούσα ιδιαιτέρως».

Ο ιεράρχης κάνει ειδική αναφορά στους Αλβανούς: «Κάθε μήνα μεταφέρουν στις αλβανικές τράπεζες το ζεστό ελληνικό χρήμα, το οποίο, με πολύ ιδρώτα βεβαίως, κερδίζουν εδώ. Υπονομεύουν δηλαδή και αποδυναμώνουν την ελληνική οικονομία, στηρίζουν όμως την οικονομία της Αλβανίας με την εισροή κεφαλαίων!»

Την προηγούμενη εβδομάδα ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ ζήτησε, όπως και ο ΛΑΟΣ, δημοψήφισμα για το θέμα της ιθαγένειας, ενώ από την άλλη ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος τάχθηκε υπέρ της απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκκλησιαστικά & θρησκευτικά θέματα
Μετανάστες και πρόσφυγες