Ηλεκτρονική Έκδοση

Προφυλακίστηκαν οι δύο ληστές της συμπλοκής του Βύρωνα

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, αφού απολογήθηκαν στον ανακριτή, οι δύο κακοποιοί που συνελήφθησαν την Τετάρτη στην αιματηρή συμπλοκή στο Βύρωνα. Στην ομολογία τους, αποδέχτηκαν τις περισσότερες από τις 17 ληστείες για τις οποίες κατηγορούνταν.

Σημειώνεται πως σε βάρος τους είχε ασκηθεί δίωξη για σωρεία αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος. Η δίωξη αφορούσε την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, απόπειρα ανθρωποκτονία (για ληστεία που είχαν κάνει στο Ναύπλιο), κλοπές, αποδράσεις και κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Ο 31χρονος που φέρεται να ήταν επικεφαλής της συμμορίας, ομολόγησε τις 12 από τις 17 ληστείες που του αποδίδονται, προβάλλοντας σαν άλλοθι ότι στις υπόλοιπες βρισκόταν στη φυλακή. Παραδέχτηκε ότι αυτός ήταν που έσπαγε με τη βαριοπούλα τα τζάμια των τραπεζών, εκτός από τις περιπτώσεις που εμφανιζόταν ως πελάτης. Ανέφερε επίσης πως τα όπλα τα έφερναν από την Αλβανία, καθώς και ότι είχαν χειροβομβίδες επειδή βρίσκονταν σε αντιπαράθεσε με άλλη ομάδα κακοποιών από τη γειτονική χώρα.

Ο έτερος κατηγορούμενος, 33 έτων, ομολόγησε τις 13 από τις 17 ληστείες, καθώς όπως είπε και αυτός ήταν στη φυλακή όταν έγιναν οι άλλες τέσσερις.

Επίσης, μέσω του συνηγόρου τους, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους που δεν σκοτώθηκε ο πολίτης από δικές τους σφαίρες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ