Ηλεκτρονική Έκδοση

Συλλαλητήρια σήμερα και αύριο

Συνδικαλιστικό «πυρ ομαδόν» κατά των μέτρων

Στάση εργασίας, αύριο, στο Δημόσιο

Τελευταία ενημέρωση:

Με μπαράζ κινητοποιήσεων απαντούν τα συνδικάτα στην εξαγγελία μέτρων από την κυβέρνηση. Κλειστή παραμένει η Πανεπιστημίου στο ύψος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, λόγω συγκέντρωσης εργαζομένων της κρατικής Ολυμπιακής. Συλλαλητήρια πραγματοποιούν στις 18:00 στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ και την ίδια ώρα στα Προπύλαια η ΑΔΕΔΥ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατάληψη πραγματοποιούν στο υπουργείο Οικονομικών περίπου 200 μέλη του ΠΑΜΕ.

Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται στους παρακείμενους δρόμους λόγω της συγκέντρωσης των εργαζομένων της κρατικής Ολυμπιακής.

Στο κέντρο της Αθήνας, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας από την οδό Πανεπιστημίου από την Αμερικής.

Εκτιμάται ότι τουλάχιστον πεντακόσια άτομα είναι συγκεντρωμένα από τις 8 χθες το βράδυ στο σημείο καταλαμβάνοντας το οδόστρωμα του κεντρικού δρόμου. Οι συγκεντρωμένοι ζητούν την καταβολή των αποζημιώσεων που προβλέπουν οι σχετικοί νόμοι.

Είχε προηγηθεί  συνάντηση του προεδρείου της ομοσπονδίας εργαζομένων της πάλαι ποτέ κρατικής εταιρείας με τον υφυπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη προκειμένου να συζητήσουν μαζί του την καταβολή των αποζημιώσεων και τις μετατάξεις του προσωπικού που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων παρουσιάστηκε εμπλοκή με τους εκπροσώπους των απολυμένων να μιλούν για "εμπαιγμό" και να καλούν σε συγκέντρωση τους συναδέλφους τους έξω από το κτίριο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στην οδό Πανεπιστήμιου.

Η κινητοποίηση είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί νυχτερινό κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο με την ουρά των αυτοκινήτων να φτάνει έως τη Συγγρού.

Στάση εργασίας αύριο

Με πανελλαδική στάση εργασίας για αύριο Παρασκευή, από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα, απαντά η ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση.

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση - συλλαλητήριο αύριο έξω από τη Βουλή, στην Πλατεία Συντάγματος.

Ταυτόχρονα η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εξετάζει και το ενδεχόμενο μεταφοράς της 24ωρης απεργίας, που έχει προκηρυχθεί για τις 16 Μαρτίου 2010, για την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή από 8/3/2010 έως 12/3/2010.

Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με ανακοίνωσή της, αναφέρει: «Η Κυβέρνηση παρά τις αντιδράσεις του συνδικαλιστικού κινήματος κατέθεσε στη Βουλή και θα ψηφίσει με τη διαδικασία του επείγοντος τα άδικα, αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα. Όπως είναι γνωστό τα μέτρα της Κυβέρνησης περιλαμβάνουν κατακόρυφη μείωση των αποδοχών των Δημοσίων Υπαλλήλων, ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος και αύξηση των ορίων ηλικίας, πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο, ελαστικές εργασιακές σχέσεις εργασίας, ιδιωτικοποιήσεις της κρατικής περιουσίας, νέα φορολογικά βάρη, πάγωμα και μείωση των συντάξεων, περιορισμό του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων στις ΔΕΚΟ. Η Κυβέρνηση στοχεύει να ολοκληρώσει τη ψήφιση των αντεργατικών μέτρων το αργότερο μέχρι αύριο Παρασκευή 5/3/2010».

Κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη

Νοσηλευτές μέλη της Πανελλήνιας Συνδικαλιστής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.), έχουν καταλάβει από το πρωί το κτίριο όπου στεγάζεται ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου, εμποδίζοντας την είσοδο σε εργαζομένους και πολίτες. Οι νοσηλευτές έχουν προγραμματίσει πορεία διαμαρτυρίας διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση, τα οποία όπως λένε πλήττουν ανεπανόρθωτα τον κλάδο τους.

24ωρη απεργία σε μετρό - ΗΣΑΠ - ΟΣΕ

Τρίωρη στάση εργασίας από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή

Πανελλαδική, τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τις τρεις το απόγευμα, αποφάσισαν για αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, στη μία μετά το μεσημέρι. Στις κινητοποιήσεις μετέχουν και οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες. 24ωρη απεργία από δασκάλους και καθηγητές.

"Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την έντονη και ριζική διαφωνία τους στα άδικα, μονομερή οικονομικά μέτρα που επιβαρύνουν δραματικά τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους επιχειρηματίες, τους έχοντες και κατέχοντες", αναφέρει η Γενική Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της. Εκτιμά ότι τα προβλήματα στην πραγματική οικονομία θα διογκωθούν, προβλέποντας βαθύτερη ύφεση και αύξηση της ανεργίας.

"Τις αμέσως επόμενες ημέρες τα όργανα διοίκησης της ΓΣΕΕ αποφασίσουν την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα", καταλήγει η ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, η ΑΔΕΔΥ γνωστοποίησε ότι εξετάζει και το ενδεχόμενο μεταφοράς της 24ωρης απεργίας  που έχει προκηρυχθεί για τις 16 Μαρτίου 2010, για την επόμενη βδομάδα  δηλαδή από 8 έως 12 Μαρτίου. Στο μεταξύ, 24ωρη απεργία αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν αύριο 5 Μαρτίου οι δάσκαλοι και καθηγητές.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

28 σχόλια

21 Ο/Η Bas. B. έγραψε: (πριν 9 έτη)
Όταν θίγονται οι δημόσιοι υπάλληλοι και ο κάθε υπάλληλος, θίγεσαι και εσύ μικρο-ελεύθερε επαγγελματία. Ας αντιδράσουμε τώρα γιατί -όντως σανατόριε- σήμερα η παγωμάρα στο κέντρο της Αθήνας θύμιζε χούντα. Σαν να είχε επιβληθεί ολοκληρωτικό καθεστώς, σαν κάτι να είχε αλλάξει στον αέρα, σαν κάτι κακό να οσμιζόμασταν όλοι, κάτι δυσοίωνο και θλιβερό. Τι νόημα έχει να μοιρολογούμε και να προβάλλουμε όλοι τα παράπονά μας αυτή τη στιγμή που θίγονται τεράστια κομμάτια του εργασιακού πληθυσμού και οι τιμές ετοιμάζονται να πάρουν τα ύψη πλήττοντας το σύνολο του πληθυσμού; Τι νόημα έχουν αυτές οι -κάτω από ειρηνικές συνθήκες- χαριτωμένες μικροκακίες; Ή μήπως νομίζως μικρο-ελεύθερε επαγγελματία ότι θα αναγνωρίσουν όλες τις αδικίες με τις οποίες σε στρίμωξαν αυτά τα χρόνια, κλέβοντας από τίμιους μισθούς για να αποδείξουν στην Ευρώπη τι; Ότι μπορούμε -να, μπορούμε, τι ευτυχία!- να δανεισθούμε! Επιτέλους θα δανεισθούμε! Επιτέλους, έφτασε η πολυπόθητη ώρα του δανεισμού, τους πείσαμε, τα καταφέραμε, αλληλοχειραψίες, χαμόγελα θριάμβου, χαρές! Σου λένε τίποτε όλα αυτά σανατόριε; Το απολαμβάνεις;
22 Ο/Η Ευαγριος Αληθινος έγραψε: (πριν 9 έτη)
Φιλε εργατη,υπαλληλε,εργαζομενε, Ελληνα και μεταναστη.
Τοσα χρονια τους εθρεψες.
Εχτισες τις βιλλες τους,εσκαψες τις πισινες τους,πληρωνες τις χειμερινες τους διακοπες στα σαλε και τις θερινες στα εξωτικα νησια.
Με τη δουλεια σου αγορασες τα τζιπ τους και τις λιμουζινες τους,με τον υδρωτα σου εραψες τα ακριβα τους κουστουμια και ταγιερ τους, τους εκανες δωρο τις πανακριβες πενες τους στα πολυτελη δημοσιογραφικα γραφεια και τηλεοπτικα πανελ.
Εσυ με το αιμα σου κατασκευασες τις πολυτελεις πολυθρονες τους στα ρετιρε των τραπεζων,των επιχειρησεων και των υπουργειων.
Εσυ με τη θυσια σου γεμισες τα πιατα τους με ντελικατεσεν φαγητα και τα ποτηρια τους με ακριβες σαμπανιες.
Εσυ με τα χερια σου βιδωσες τις πορτες των χρηματοκιβωτιων τους,με το υστερημα σου τα γεμισες στις τραπεζες τους.
Τους ξερεις και σε ξερουν καλα.
Ειναι αυτοι που παντα σου αρπαζαν το φαϊ απο το τραπεζι και σου διακυρηταν τη λιτοτητα.
Ειναι αυτοι που σου επερναν το αποτελεσμα της δουλειας σου και σου ζητουσαν παντα θυσιες.

Κι εσυ φιλε που εισαι στην ιδια μοιρα με εμας, αλλα σα σκυλακι τους κουνας την ουρα σου γαυγιζοντας λυσασμενα στους ζητιανους, να ξερεις οτι το κοκκαλο που σου πεταξαν ειναι απο το ζωο που εμεις μεγαλωσαμε,εμεις θρεψαμε και σφαξαμε για να χορτασουν οι μεγαλες τους κοιλιες, και παντα κοκκαλα θα σου πετανε.
Κι εσενα που μια στολη σου φορεσαν και σου ειπαν οτι εισαι η εξουσια,μαθε οτι τιποτε ποτε δεν εισουν γι'αυτους παρα μια αλυσιδα και ενα λουκετο στις πορτες τους που καποτε σκουριαζει και το πετανε στα σκουπιδια. Και μαθε οτι το προσωπο που με το γκλομπ χτυπας προστατευοντας τους ειναι το δικο σου προσωπο.
Κανε την επιλογη σου και διαλεξε:
Η με αυτους η με εμας. Αυτη τη φορα δε θα φοραμε κουκουλες γιατι θα ειμαστε πολλοι.Τοσοι πολλοι και πολλες που οι σφαιρες και τα μαστιγια δε φτανουν να μας αγγιξουν.

Θελουν θυσιες; σωστα θα γινουν θυσιες.
Αυτους θα θυσιασουμε επανω στους βωμους της αξιοπρεπειας.
Ειρθε η ωρα για πραγματικες θυσιες.
Τη δικη τους .
Εμπρος να μπουμε στις τραπεζες τους να παρουμε πισω τα δανεικα που τους δωσαμε.
Εμπρος να καταλαβουμε τα σπιτια τους για να στεγαστουν οι ανεστιοι που αυτοι δημιουργησαν.
Εμπρος να καταλαβουμε τα εργοστασια τους,να τα δουλεψουμε πραγματικα για εμας και τις αναγκες μας.

Ολοι και ολες στους δρομους !
Τοπο στο λαο!
Να παρουμε πισω αυτα που παντα μας ανοικαν!
23 Ο/Η sanatorios έγραψε: (πριν 9 έτη)
ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΝΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΙ Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ Η Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. ΤΟ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΩ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΟΥ 'ΔΗΜΗΤΡΗ΄ , ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΞΕΡΩ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ , ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΟΠΟΤΕ Η ΠΑΛΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ ΣΟΥ ΑΛΛΟΥ...ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑΤΙ??? ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ?? ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΓΩ ΝΑ ΦΤΗΝΩ ΑΙΜΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. ΑΝ ΕΦΤΙΑΧΝΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ , ΓΙΑ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΤΑ ΣΠΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΡΕΙΕΣ??? ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΟΙ ΚΑΗΜΕΝΟΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ... ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ....
ΜΗΠΩΣ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΝΩ ΜΑΣ???
24 Ο/Η Χρήστος έγραψε: (πριν 9 έτη)
Σε κάθε απάτη εναντίον του δημοσίου, κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι κάνουν τα στραβά μάτια. Σε κάθε εφοριακό σκάνδαλο, κάποιοι "αδιάφθοροι" τα πέρνουν. Σε κάθε φακελάκι στα νοσοκομεία υπάρχει ένας δημόσιος γιατρός που το πέρνει. Σε κάθε ψηφοθηρικό και λιαν άχριστο διορισμό υπάρχει ένας δημόσιος υπάλληλος που βολεύεται...

Πότε απέργησε η ΑΔΕΔΗ για όλα αυτά? Πότε ύψωσε το ανάστημα της να φωνάξει ΟΧΙ? Πότε προσπάθησε να βάλει η ίδια τάξη βάζοντας τα μέλη της να εφαρμόζουν και να σέβονται τους νόμους και την ηθική? Ποτέ...

Τώρα, άντε να βρούμε το δίκιο μας. Είναι ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να βγούμε στο δρόμο για αυτά που πραγματικά θα σώσουν την χώρα μακροπρόθεσμα, όχι απλά για να σώσουμε το τομάρι μας σήμερα...
25 Ο/Η φιλος του ανθρωπου,εχθρος του μαλακα έγραψε: (πριν 9 έτη)
Οχι αγαπητο μου σανατοριο.Ο εχθρος ειναι διπλα σου.Ειναι αυτος που σου χαλαει με τις φωνες του την ευταξια σου,αυτη τη πλαστικη κουκλα που σου πουλησαν για αληθινη γυναικα.Εγω ειμαι ο εχθρος σου και κραταω καρφιτσα μικρε μου πονηρε και αθεραπευτα μονιμα ασθενη.
26 Ο/Η sanatorios έγραψε: (πριν 9 έτη)
@ φιλος του ανθρωπου,εχθρος του μαλακα
δεν εχω ευταξια φιλε μου και δεν εισαι εχθρος μου ...
μακαρι να ησουν , θα χα καποιον να του επιτεθω ... αν ηταν με μια καρφιτσα να μου δειξεις την αληθεια , καλοδεχουμενη ....αλλα αν ειναι τοσο απλο , μην περιοριστεις σε μενα, θεραπευσε τους παντες...
27 Ο/Η ilias έγραψε: (πριν 9 έτη)
ΤΟΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΟΥΤΕΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΝΑ ΘΙΓΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΔΕ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΒΙΛΕΣ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ.ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ.ΑΥΤΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ?ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
28 Ο/Η Χρήστος έγραψε: (πριν 9 έτη)
Ήλια, αυτό που λές είναι παράλογο! Λες "εμεις δεν προκειται να κάνουμε σωστα τη δουλειά μας, μέχρι να φτιάξει η κυβέρνηση το σύστημα, να φορολογήσει σωστά και να τιμωρήσει της απάτες, και να μας πληρώνει καλά". Όμως για να έχει λεφτά για να πληρώσει η κυβέρνηση, πρέπει πρώτα να φορολογήσει σωστά και να τιμωρήσει σωστά. Και για να γίνουν αυτά, πρέπει να κάνουν σωστά την δουλειά τους οι δημόσιοι υπάλληλοι που δουλεύουν στις εφορίες, δικαστήρια, οργανισμούς εποπτιας κλπ. Και για να δουλέψουν οι υπάλληλοι πρέπει η κυβέρνηση να πληρώσει... Τέλειος κύκλος!

Καλύτερα λοιπόν να κοιτάξει ο καθένας μας ΠΡΩΤΑ να κάνει σωστά τη δουλεία του ο ίδιος και ΜΕΤΑ να απαιτήσει κάτι από τους οποιοδήποτε άλλους....
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 28

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Για το ίδιο θέμα
Απεργούν αύριο ΔΟΕ και ΟΛΜΕ