Έντυπη Έκδοση

Μοίρασαν τρόφιμα οι «νοικοκυρές σε απόγνωση»

Με απαλλοτρίωση σούπερ μάρκετ στην Καισαριανή «απάντησαν» στα νέα επώδυνα μέτρα της κυβέρνησης αναρχικοί-αντιεξουσιαστές.

Οι «Νοικοκυρές σε απόγνωση» -όπως υπογράφουν χαρακτηριστικά στα φέιγ βολάν που άφησαν πίσω τους- μπήκαν στο σούπερ μάρκετ στη διασταύρωση των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Κλαζομενών, χθες στις 12 το μεσημέρι. Γέμισαν καρότσια και καλάθια με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν.

Στη συνέχεια μοίρασαν τα τρόφιμα σε ηλικιωμένους και άλλους περαστικούς στη λαϊκή αγορά της περιοχής, μαζί με ακόμη 20 ακτιβιστές.

Στα φέιγ βολάν που πέταξαν και είχαν τίτλο «Για τη δική μας κρίση...», αναφέρουν μεταξύ άλλων για την οικονομική κρίση ότι είναι «(...) ένας ακόμη λόγος για να μειωθούν οι μισθοί, ν' αυξηθούν οι τιμές σε αγαθά πρώτης ανάγκης και να δουλεύουμε ακόμα περισσότερο σαν σκυλιά, κάνοντας τη ζωή μας ακόμα πιο αφόρητη... Η "απειλή" που μας κάνει να νιώθουμε τυχεροί αφού "έχουμε μια δουλίτσα" και αφού "έχουμε μια δουλίτσα" και αφού "τα βγάζουμε πέρα" και γι' αυτό είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε θυσίες στο όνομα της "εθνικής οικονομίας", των τραπεζιτών, των τοκογλύφων και των λοιπών διαχειριστών της μιζέριας μας. Για να ζουν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα...».

«Σώστε τον καπιταλισμό. Δεν έχει βγάλει ακόμα αρκετά από εσάς», επισημαίνουν με κεφαλαία γράμματα και για την «αναδιανομή αγαθών» εξηγούν: «(...) Η δίκαιη πρακτική τού ν' αδειάζουμε τα ράφια των super markets (ατομικά και συλλογικά), απαλλοτριώνοντας είδη πρώτης ανάγκης, γνωρίζοντας ότι πίσω από τα αντικλεπτικά συστήματα και τις φωτεινές βιτρίνες στοιβάζεται ο κλεμμένος ιδρώτας και ο πετσοκομμένος μισθός μας με τη μορφή εμπορευμάτων».

«Τα βουτάμε όχι γιατί θέλουμε να γεμίσουμε τα δικά μας ράφια, αλλά γιατί είναι προκλητικό να μας μοστράρουν τόσα αγαθά που ολοένα ακριβαίνουν και που για αρκετούς ανθρώπους η πρόσβαση είναι αδύνατη και για τους περισσότερους από εμάς αρκετά δύσκολη. Κάπως έτσι παίρνουμε πίσω κομμάτι του ιδρώτα μας και ταυτόχρονα εκφράζουμε την οργή μας αναζητώντας τη συλλογικοποίησή της. Ας διεκδικήσουμε την αξιοπρέπειά μας! Τόσα σούπερ μάρκετ γεμάτα πράγματα, γιατί δεν τα βουτάμε για τα γεράματα... Να μια λύση!», συμπληρώνουν.

Τέλος, σε υστερόγραφα απαντούν σε όσους «μιλήσουν για κλεψιά»: να «θυμηθούν τους φόρους, τη χλιδή των 300 της Βουλής, την ακρίβεια, τη δουλειά χωρίς ένσημα, τα 12ωρα δουλειάς χωρίς υπερωρίες και τους μισθούς ψίχουλα...» και σε όσους «μιλήσουν για βία»: να «θυμηθούν τα ληξιπρόθεσμα δάνεια, τους πλειστηριασμούς σπιτιών, τα τηλεπαράθυρα, τους μπάτσους, τις κάμερες πάνω από τα κεφάλια μας...».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ