Έντυπη Έκδοση

Ερευνα για δύο θανάτους εργατών

Υπό το μικροσκόπιο των επιθεωρητών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας βρίσκονται από χθες οι θάνατοι δύο εργατών.

Πρόκειται για τους Χρήστο Σαρακάκη και Βασίλειο Μωρογιάννη, που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, ο πρώτος χθες και ο δεύτερος την περασμένη Παρασκευή.

Ο Χρήστος Σαρακάκης, 41 ετών, εργαζόταν ως υπάλληλος εταιρείας χωματουργικών εργασιών στην Παιανία Αττικής. Χθες το πρωί και ενώ προσπαθούσε να ανεβάσει σε καρότσα φορτηγού ένα βαρέος τύπου ερπυστριοφόρο φορτωτή, καταπλακώθηκε και σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Σισμανόγλειο». Οι γιατροί λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι ανακοίνωσαν τον θάνατό του.

Ο Βασίλειος Μωρογιάννης, 41 ετών, εργάτης, τραυματίστηκε θανάσιμα την Παρασκευή όταν, κατά τη διάρκεια επισκευής κυλίνδρου σε τόρνο, ένα μεταλλικό εξάρτημα τον χτύπησε στο κεφάλι. Εργαζόταν σε εταιρεία κατασκευής αρτοκλιβάνων στην περιοχή του Αιγάλεω στην Αθήνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, τα ακριβή αίτια των ατυχημάτων ήδη διερευνώνται από επιθεωρητές των Κέντρων Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕΠΕΚ) Αθηνών και Ανατολικής Αττικής και Βορείου Αιγαίου. Οπως τονίζεται, «σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις». Η έκθεση αυτοψίας, μάλιστα, πρόκειται να διαβιβαστεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απασχόληση και ανεργία