Ηλεκτρονική Έκδοση

Πόλεμος ανακοινώσεων ΟΤΟΕ - Marfin

«Πόλεμος» ανακοινώσεων εξελίσσεται σήμερα ανάμεσα σε ΟΤΟΕ και Marfin Egnatia Bank, με αφορμή τον τραγικό θάνατο των τριών υπαλλήλων της τράπεζας χθες, στο κέντρο της Αθήνας.

Η ΟΤΟΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες με τη μαζική τους συμμετοχή στη σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία διαμαρτυρίας της ΟΤΟΕ, απαιτούν να αποδοθούν όλες οι ευθύνες στους υπεύθυνους» και ότι «οι αιτίες, που στοίχησαν τη ζωή στους τρεις εργαζόμενους στο κατάστημα της οδού Σταδίου της MARFIN EGNATIA BANK, πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος και να αποδοθούν ευθύνες στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς».

Επίσης, καταδικάζει για μια ακόμα φορά τη δολοφονική επίθεση «που αφαίρεσε τη ζωή σε τρεις συναδέλφους και όσους την σχεδίασαν και την εκτέλεσαν, οι οποίοι πρέπει άμεσα να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά».

Αφήνει, όμως, και αιχμές κατά της τράπεζας: «Δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν, το κατάστημα της συγκεκριμένης τράπεζας δε διέθετε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία για την προστασία της ζωής των εργαζόμενων και των συναλλασσόμενων πολιτών. Δεν διέθετε ειδικούς άθραυστους υαλοπίνακες στην εξωτερική όψη, που δεν επιτρέπουν την είσοδο εύφλεκτων και βαρέως τύπου αντικειμένων. Δεν διέθετε ικανό σύστημα πυρασφάλειας για την άμεση κατάσβεση των εύφλεκτων υλικών. Δεν διέθετε εναλλακτική έξοδο κινδύνου, ενώ η κεντρική είσοδος του καταστήματος – για άγνωστους λόγους – ήταν κλειδωμένη. Δεν διέθετε προστατευτικά σιδερένια ρολά αποτροπής επιθετικών ενεργειών».

«Όμως εκτός από τα παραπάνω, που αποτελούν τις στοιχειώδεις και προβλεπόμενες από το νόμο υποχρεώσεις ασφάλειας, η Διοίκηση της Τράπεζας δεν διέθετε ούτε την απαραίτητη προνοητικότητα, αλλά ούτε και την αναγκαία ευαισθησία να δώσει εντολή στους εργαζόμενους του συγκεκριμένου καταστήματός της να μην εργασθούν σε μια ημέρα γενικής απεργίας.

Ειδικότερα δε, όταν πρόκειται για ένα κατάστημα που βρίσκεται στην οδό διέλευσης της πορείας των εργαζομένων, όταν γνώριζε – όπως άλλωστε γνωρίζουν όλες οι Τράπεζες – ότι τα καταστήματα των Τραπεζών της οδού Σταδίου είναι μόνιμοι στόχοι ανθρώπων που δεν έχουν σχέση με τους διαδηλωτές εργαζόμενους και το περιεχόμενο των απεργιακών κινητοποιήσεων, αλλά βρίσκουν την ευκαιρία να επιδοθούν σε πράξεις βίας και αυθαιρεσίας, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες».

Η ΟΤΟΕ ζήτησε σήμερα συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδη, προκειμένου να απαιτήσει την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας που προβλέπονται σε όλες τις Τράπεζες και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Ακολούθησε η απάντηση της τράπεζας: «Σε σημερινή της ανακοίνωση η ΟΤΟΕ αφιέρωσε τρεις μόνον γραμμές εναντίον των απάνθρωπων δολοφόνων και όλο το υπόλοιπο κείμενο εναντίον της «κακιάς εργοδοσίας» για δήθεν έλλειψη μέτρων ασφαλείας. Προφανώς έκανε πραγματογνωμοσύνη, ολοκλήρωσε την δέουσα έρευνα, έβγαλε πόρισμα και προχώρησε σε καταδικαστική απόφαση. Ντροπή! Στις ώρες που περνάμε η απέραντη θλίψη εναλλάσσεται με την απέραντη οργή. Είναι πραγματικά ντροπή να μην μας αφήνουν να πενθήσουμε τους συναδέλφους μας».

Είχε προηγηθεί επιστολή του διευθύνοντα συμβούλου της τράπεζας Ευθύμιου Μπουλούτα προς όλους τους εργαζομένους στην τράπεζα, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Θα σταθούμε δίπλα στις οικογένειες των συναδέλφων που είναι και δικές μας. Θα είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι στο βαρύ πένθος, συγκλονισμένοι από την τραγωδία που κτύπησε την μεγάλη οικογένειά μας. Όμως θα βρούμε όλοι μαζί το κουράγιο να προχωρήσουμε μπροστά και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στην Οικονομία και την Κοινωνία μας. Δυστυχώς είναι η μόνη απάντηση που εμείς μπορούμε να δώσουμε στους άνανδρους δολοφόνους».

Αύριο, μέχρι τις 11 το πρωί τα καταστήματα της τράπεζας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας και μετά θα κλείσουν προκειμένου οι εργαζόμενοι να παραστούν στις κηδείες των συναδέλφων τους.

Έως τις 12 αύριο οι συναλλαγές στις τράπεζες

Τέλος, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ανακοίνωσε ότι «σε ένδειξη πένθους για τον τραγικό θάνατο των τριών συναδέλφων μας τα καταστήματα των Tραπεζών-Mελών της θα κλείσουν την Παρασκευή 7 Μαΐου 2010, στη 1.00 μ.μ.». Οι συναλλαγές θα διενεργούνται μέχρι τη 12:00 μ. αντί τις 2.00 μ.μ. και οι εργαζόμενοι στα καταστήματα των τραπεζών θα αποχωρήσουν στη 1.00 μ.μ. αντί στις 2.45 μ.μ..

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

27 σχόλια

21 Ο/Η EVAN έγραψε: (πριν 10 έτη)
O MONOS YPEYTHINOS KAI HTHIKOS
AFTOURGOS EINAI O BGENOPOULOS.
YPARXEI LEBENTHS EISAGKELEAS NA TOY
TRABIKSH TO AFTH;;;;;; H OXI EPEIDH
EINAI BGENOPOULOS.
22 Ο/Η thanili έγραψε: (πριν 10 έτη)
Η μια ανακοίνωση (ΟΤΟΕ) μιλάει με επιχειρήματα και η δεύτερη (MARFIN) στοχεύει στο συναίσθημα. Είναι προφανές ποιος θέλει να αποπροσανατολίσει και να αποποιηθεί των ευθυνών του.
΄
Τραγικό και απαράδεκτο το γεγονός της δολοφονίας, τραγική και απαράδεκτη η απόφαση της διοίκησης της τράπεζας μια τέτοια μέρα να αποφασίσει να αφήσει ανοικτό κατάστημα τράπεζας στο συγκεκριμένο σημείο.
23 Ο/Η Fani Paleologou έγραψε: (πριν 10 έτη)
Χωρίς να δικαιώνονται ούτε κατά κεραία οι δολοφόνοι των αθώων συνανθρώπων μας και με απόλυτο σεβασμό στο πένθος των δύστυχων συγγενών τους, δηλώνω την αγανάκτηση μου, για το θράσος και την αναλγησία της τράπεζας και της διοίκησής της. Αντί της ένοχης σιωπής, και της έμπρακτης μετάνοιας, λήψης δηλ. μέτρων ασφαλείας άμεσα, επέλεξαν να κατηγορήσουν άπαντες πλην εαυτών,ΝΤΟΠΗ....
24 Ο/Η annamaria έγραψε: (πριν 10 έτη)
ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΛΟΥΘΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΤΟΕ. ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ. ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ "ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ". ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΟΔΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΧΤΙΣΜΕΝΕΣ. ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΟΛΑ ΜΕΤΡΙΟΥΝΤΑΙ ΜΑ ΑΡΙΘΜΟΥΣ.ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
25 Ο/Η Pavlos Xanthopoulos έγραψε: (πριν 10 έτη)
Ma egw nomiza pos tha mas "kanoun sklavous"...
Emeis diladi eimaste eidi sklavi...?
26 Ο/Η Petros έγραψε: (πριν 10 έτη)
Unbelievable!! Here I sit and read the comments of all the people that commented on the issue of fire and death brought about by common criminals and many of you are trying to put blame to other than where the blame berlongs, you even blame the victims for being at work! How could you? Look around you and come to the realization where the country is headed to! Death and distruction all over, with the police force having their hands tied behind them! The justice department trying to cancel the law for the hood, because they want the lawlesness and distruction to continue. They believe to diffend the criminals to have the right to commit their attrocious murders under cover!! More civilized changes are needed so that Greece will get out of being a third world country. Do you realize we have become one?
27 Ο/Η dimitris έγραψε: (πριν 10 έτη)
to oti to egrapses sta agglika den mporei na krupsei tis skepseis sou pou einai kati parapanw apo suntiritikes..... des oti uparxoun 2 enoxoi kai oxi enas.. to vriskeis paralogo afto friend?
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 27

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Τράπεζες & χρηματοπιστωτικό σύστημα
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις
Marfin
Για το ίδιο θέμα
Σοβαρές παραλείψεις κόστισαν ζωές στο κατάστημα της Marfin στη Σταδίου