Ηλεκτρονική Έκδοση

«Ηθικοί αυτουργοί κομματικοί και συνδικαλιστικοί μηχανισμοί», λέει ο μη εκτελεστικός προέδρος του ομίλου της MARFIN POPULAR BANK

Επιστολή Βγενόπουλου για την τραγωδία στη Marfin

Δεν θα ξαναλειτουργήσει το κατάστημα της Σταδίου

Σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους της Marfin Egnatia Bank ο επικεφαλής της MIG υπεραμύνεται της εργασιακής πολιτικής της εταιρείας, αρνείται τις κατηγορίες περί πιέσεων στους εργαζόμενους κάνοντας λόγο για «λασπολογία» εις βάρος της και ανακοινώνει ότι το μοιραίο υποκατάστημα της οδού Σταδίου, όπου βρήκαν το θάνατο τρεις υπάλληλοι, δεν θα λειτουργήσει ποτέ πια.

"Η MARFIN - ΕΓΝΑΤΙΑ είναι ένα παράδειγμα εργοδοσίας που έχει άριστες σχέσεις με τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων της. Πραγματοποιήσαμε συγχώνευση τριών τραπεζών και παρόλο που προέκυψαν πολλοί υπεράριθμοι δεν απολύθηκε κανείς. Τα αιτήματα των εργαζομένων που μας διαβιβάζονται μέσω του Συλλόγου τους ικανοποιούνται πάντα, στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό. Και φυσικά, ποτέ δεν έχουν υπάρξει οποιασδήποτε μορφής εμπόδια για όποιον εργαζόμενο θέλει να απεργήσει" τονίζει ο κ. Βγενόπουλος, προσθέτοντας ότι το κατάστημα της Σταδίου είχε όλα τα από το νόμο προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, με τους περιορισμούς όμως ενός διατηρητέου κτιρίου που δεν μπορούσε από την υφιστάμενη νομοθεσία να μετατραπεί σε φρούριο.

Ο επιχειρηματίας αναφέρει πως για "να μην ξαναθρηνήσουμε θύματα ούτε εμείς, ούτε άλλοι εργοδότες, ούτε η κοινωνία, η υπόθεση της δολοφονίας των συναδέλφων μας πρέπει να εξετασθεί με ηρεμία, ειλικρίνεια και σε βάθος από όλες τις αρμόδιες Αρχές ως προς την ενεργητική ή παθητική συμμετοχή όλων των κατά νόμο εμπλεκομένων, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Πολεοδομία, Επιθεώρηση Εργασίας, Εργοδοσία και για την απόδοση τυχόν ευθυνών αλλά και για προληπτικούς λόγους για το μέλλον".

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι ο ίδιος θα συνεχίσει όλες τις αναγκαίες προσπάθειες για τον εντοπισμό των δραστών και ανακοινώνει ότι η 5η Μαΐου θα είναι ημέρα αργίας για το προσωπικό της επιχείρησης.

Τέλος, αφήνει αιχμές και αναρωτιέται "σε ποια Πολιτεία και σε τι κοινωνία ζούμε επιτέλους".

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή στη στήλη, δεξιά

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τράπεζες & χρηματοπιστωτικό σύστημα
Σχετικά αρχεία
Επιστολή Βγενόπουλου - 44 KB
Για το ίδιο θέμα
Σοβαρές παραλείψεις κόστισαν ζωές στο κατάστημα της Marfin στη Σταδίου