Έντυπη Έκδοση

Η άποψη του Θ. Παπαδημητρίου (διευθυντής ΚΕΕΛΠΝΟ)

«Ολοι κρινόμεθα» και κυρίως αυτοί που με τις συμπεριφορές και πράξεις τους αμαυρώνουν την πλέον ιστορική και δυναμική οργάνωση στον χώρο του AIDS, την ACT-UP.Το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο χρηματοδότησε, όπως άλλωστε και άλλες ΜΚΟ την ACT-UP, με κριτήρια το διεθνές της κύρος και τη μέχρι τότε δράση της στον ελλαδικό χώρο.

Κατόπιν των πρόσφατων καταγγελιών, το ΚΕΕΛΠΝΟ ελέγχει τις χρηματοδοτήσεις της ACT-UP προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο συνολικός απολογισμός που ενυπόγραφα μας έχει καταθέσει ο πρόεδρός της είναι αληθής (Ενδελεχής έλεγχος παραστατικών και διασταύρωση οικονομικών στοιχείων).

Με λύπη παρακολουθώ τα τεκταινόμενα στη νέα ACT-UP. Η διαφάνεια αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την αξιοπιστία του εθελοντικού κινήματος. Θεωρώ ότι, παρ' όλο που δεν υφίσταται τυπικό κώλυμα πρόσληψης στο ΚΕΕΛΠΝΟ οποιουδήποτε προσώπου που ανήκει στη διοίκηση κάποιας ΜΚΟ που συνεργάζεται με το ΚΕΕΛΠΝΟ σε κοινό πεδίο, υπάρχει ηθικό ασυμβίβαστο (conflict), μέλος της διοίκησης της ΜΚΟ να επιδιώκει να απασχολείται ως υπάλληλος κυβερνητικού οργανισμού.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ακτιβισμός και ΜΚΟ