Ηλεκτρονική Έκδοση

Άκυρη και παράνομη η απόφαση του 2008 για την κατάργηση του αεροδρομίου Ελληνικού

Στον... αέρα το Μητροπολιτικό Πάρκο λόγω ΣτΕ

Την ακύρωση, ως παράνομης, της υπουργικής απόφασης 6385/1558/19.2.2008 για την κατάργηση του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού αποφάσισε το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας. H απόφαση ανατρέπει τους σχεδιασμούς για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου, αν και το ΣτΕ υποστηρίζει ότι είναι δυνατή η συνύπαρξη ζώνης πρασίνου και αεροπορικής εγκατάστασης.

Οι δικαστές εκτίμησαν ότι η απόφαση του τότε υπουργού Μεταφορών για την κατάργηση του αεροδρομίου δεν έγινε με τρόπο σύννομο. Σύμφωνα με το σκεπτικό του ΣτΕ, η σύμβαση για το αεροδρόμιο των Σπάτων που υπεγράφη 31 Ιουλίου 1995 και κυρώθηκε με το νόμο 2338/1995 δεν επιβάλλει την κατάργηση του αεροδρομίου του Ελληνικού ως αεροπορικής εγκατάστασης, αλλά αφορούσε μόνο στην παύση λειτουργίας του.

Διευκρινίζεται, πάντως, ότι ο αρμόδιος υπουργός διατηρεί τη δυνατότητα να αποφασίσει την κατάργηση του αερολιμένα, ασκώντας συννόμως την αρμοδιότητά του.

Κατά της κατάργησης της αεροπορικής εγκατάστασης είχαν προσφύγει μέλη αερολέσχης. Σημειώνεται ότι ο παλιός διάδρομος προσαπογείωσης έχει στην πράξη αχρηστευθεί, λόγω των γραμμών του τραμ. Την ευθύνη για το χώρο έχει, ύστερα από την κατάργηση του αεροδρομίου η Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου.Η δικαιοδοσία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας τερματίστηκε με την επίμαχη υπουργική απόφαση.

Η επίμαχη υπουργική απόφαση:

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

2 σχόλια

1 Ο/Η ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ έγραψε: (πριν 10 έτη)
και με 1800 μετρα διαδρομο ειναι αρκετα για σχολη πιλότων ,μικρα ιδιωτικα ,νοσοκομειακές πτήσεις.
το πάρκο επίσης ειναι εφικτο γιατι ο υπόλοιποε χώρος ειναι τεράστιος
2 Ο/Η fotis έγραψε: (πριν 10 έτη)
...σε ολο τον κοσμο ΜΟΝΟ ΕΔΩ αχρηστευθηκε αεροδρομιο, και οχι απο πολεμικες επιχειρησεις...

...και μαζι με το αεροδρομιο μπηκε ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ και στο ιστορικο (και πραγματι ΧΡΗΣΙΜΟ και ΑΠΟΔΟΤΙΚΟ μεχρι πριν λιγα χρονια) ΚΕΑ - Κρατικο Εργοστασιο Αεροσκαφων

κι ολα αυτα με το προσχημα που βρηκαν ''φυτευοντας'' τις γραμμες του τραμ και καποια λυομενα απλως και μονο για να αχρηστευσουν τα παντα...

ΚΑΗΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ...
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 2

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Περιβάλλον & οικολογία
Δικαστικό ρεπορτάζ