Ηλεκτρονική Έκδοση

Αντιδρά το ΚΚΕ

Παράνομη και η αυριανή απεργία στο λιμάνι

Τελευταία ενημέρωση:

Παράνομη κήρυξε το Πρωτοδικείο Πειραιά την απεργία που προγραμμάτιζαν γι' αύριο τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «Στέφενσων», κάνοντας δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε υποβάλει το πρωί η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας.

Οι ακτοπλόοι προτίθενται να στείλουν εξώδικο προς το Λιμενικό Σώμα και τον ΟΛΠ, ζητώντας να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφλαισθεί η ομαλή λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά. Το πρωί, ο πρόεδρος της Ένωσης, Απόστολος Βεντούρης, συναντήθηκε με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ζητώντας να μεριμνήσει για το ζήτημα (περισσότερα, εδώ).

Την περασμένη Τετάρτη, ομάδες συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ είχαν αναβεί στους καταπέλτες των πλοίων εμποδίζοντας την επιβίβαση επισκεπτών, παρά το γεγονός ότι η απεργία των δύο σωματείων είχε κριθεί παράνομη και καταχρηστική.

"Τα δικαστήρια για άλλη μια φορά τάσσονται απροκάλυπτα στην υπηρεσία των εφοπλιστών και των μεγαλεμπόρων", σχολιασε το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ. "Προκαλούν βάναυσα και καταπατούν τα στοιχειώδη δικαιώματα όπως είναι το δικαίωμα στην απεργία. Κάθε τίμιος άνθρωπος δεν πρέπει να συμβιβαστεί με το καθεστώς αυθαιρεσίας που επιχειρείται να επιβληθεί",αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

"Κατάπτυστη" και "χωρίς αντικείμενο" χαρακτηρίζει τη δικαστική απόφαση το ΠΑΜΕ. Όπως διευκρινίζει, απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση έχει πάρει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά για την αυριανή πανελλαδική-πανεργατική απεργία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Λιμάνια και Ναυπηγεία
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας